Hoitoalan lakko ei ulotu Kaarinan terveyskeskukseen

0
Kaarinan terveyskeskus.

Hoitoalan lakko ei vaikuta Kaarinan kaupungin järjestämiin sosiaali- ja terveyspalveluihin, tiedottaa Kaarina. Perjantaina 1.4.2022 alkanut hoitoalan lakko ei suoraan vaikuta Kaarinan kaupungin järjestämiin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Toisaalta lakko voi lisätä palvelukysyntää erityisesti Kaarinan terveyspalveluissa, kun Tyksiin ja muihin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin järjestämiin palveluihin ei lakon vuoksi pääse.

Tyksissä lakko keskeyttää kaiken kiireettömän ja osan kiireellisestä hoidosta.​ Päivystyksessä jonot voivat venyä hyvin pitkiksi. Myös Tyksin puhelinlinjat ovat hyvin ruuhkaiset.

Tyksin hoitavasta yksiköstä ollaan suoraan yhteydessä potilaisiin, joiden ajanvarauksiin tulee muutoksia.

Tehy ja SuPer vaativat hoitajille palkankorotuksia sekä sitä, että työnantaja ei voisi muuttaa työvuorolistassa ilmoitettuja työvuoroja yksipuolisesti. Arkipyhistä tulevat vapaat pitäisi saada kokonaisina vapaapäivinä eikä pilkottuna usealle päivälle. Vuosiloman pitämisen tulee olla silloin tällöin mahdollista myös juhlapyhinä. Työpaikan vaihtamista ei saisi estää julkisen ja yksityisen puolen tekemillä sopimuksilla.

Kuuden sairaanhoitopiirin hoitajat menivät lakkoon tänään perjantaina. Mikäli sopua ei synny, lakko laajenee pääsiäisenä muihin sairaanhoitopiireihin. Lakon ulkopuolisissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä on ylityö- ja vuoronvaihtokielto.