Kaarina-lisään otettiin aikalisä

0

Kaarina-lisää eli lasten kotihoidon tuen kuntalisää alle 2-vuotiaiden lasten perheille ei oteta vielä ensi syksynä käyttöön. Kaarinan sivistyslautakunta päätti ottaa asiaan aikalisän.

Kaarina-lisästä on tarkoitus keskustella päätöksentekoelimissä seuraavaksi vasta syksyllä, kun kuntapoliitikot käyvät läpi Kaarinan vuoden 2023 budjettia. Toisin sanoen Kaarina-lisä voitaisiin ottaa kaupungin palveluvalikoimiin aikaisintaan vuonna 2023.

Lautakunta halusi selvityttää vielä vaihtoehdon, miten paljon maksaisi, jos tukea myönnettäisiin alle 3-vuotiaista lapsista. Lisäksi haluttiin tietää kotihoidon tuen nykyisestä jakautumisesta huoltajien välillä sekä muita vaihtoehtoja varhaiskasvatuspaikkapulan ratkomiseksi.

Kaarina-lisä palautettiin yksimielisesti valmisteluun Timo Virkkulan (sd.) ehdotuksesta.