Kaarinalaiset tanssijat loistivat liveyleisön edessä

0
Novastars-kisayhmän Ghostbusters- teemainen Haamuja metsästämässä -koreografia sai Juniorit 1 -sarjassa kolmannen sijan (kuvaaja: Katariina Gonzalez).

Musiikkiopisto Arkipelagin kaarinalaiset tanssijat pokkasivat huhtikuun alussa komean palkintosaaliin Estradi-tanssikilpailussa Helsingissä ja Arktiset askeleet -tanssikatselmuksessa Oulussa.

Helsingin Estradissa 12-vuotias Jolie Liinamaa sai toisen sijan Cupidon variaatiolla baletista Don Quixote . Ikätoveri Sohvi Vasara sai kolmannen sijan Juniorien soolokombinaatio-sarjassa Canary qui fairy -balettivariaatiolla sekä omalla Arcade -nykytanssibalettikoreografiallaan.

Vasara oli mukana myös Novastars-kisayhmässä, joka esiintyi ensimmäistä kertaa uudella balettikoreografiallaan Unenkuvia sekä Ghostbusters-teemaisella Haamuja metsästämässä -koreografialla. Se sai Juniorit 1 -sarjassa kolmannen sijan.

– Estradi oli kiva kokemus ja hieman jännittävä, Sohvi Vasara kertoo.

– Noin moneen tanssiesitykseen osallistuminen oli raskasta, mutta onneksi sain paljon tukea muilta kisaryhmäläisiltä ja sukulaisilta.

Arkipelag Juniors -kisaryhmän tanssi Ajatuksia sai toisen sijan kovatasoisessa Juniorit 1 iso ryhmä -sarjassa. Tyhjä paperi sai kunniamaininnan Juniorit 2 pienryhmä -sarjassa. Lisäksi lavalla nähtiin Kaarinasta Helmi Tuomisen kaunis balettivariaatio Coulante baletista Prinsessa Ruusunen sekä Aino Miiluniemen näyttävä showsoolo Rock The Stage.

– Helsingin kisareissu oli todella motivoiva haastavien koronavuosien jälkeen. Nyt jaksetaan taas pakertaa plietä tanssisaleissa, kun tuli tunnustusta hyvin tehdystä työstä, tanssinopettaja Katariina Gonzalez iloitsee.

Samana viikonloppuna 13-vuotias Emmi Kanerva esiintyi Oulussa tanssillaan Kuuntele. Luonto puhuu… Valtakunnalliseen Arktiset askeleet -tanssikatselmukseen valittiin esiintymään vain 36 tanssia 184 teoksen joukosta. Tapahtumassa Kanervan tanssi huomioitiin Oulun läänin tanssialan tuki ry:n stipendillä, joka kehui Kanervan olevan vahvasti läsnäoleva ja teknisesti taitava tanssija.

Kanervalle reissu oli yhteisöllinen, ammattimainen, taiteilijalähtöinen ja koskettava.

– Tämän viikonlopun jälkeen olen vielä vahvemmin menossa kohti unelmaa, joka on ammatti tanssin parissa, Kanerva kertoo.

Milla Rauma