Kaarinassa lasketaan nopeusrajoituksia kymmenillä kaduilla

0
Arkistokuva Rakentajantieltä viime syksyltä, jolloin Kaarina-lehti teki laajan artikkelin tien ongelmista.

Kaarinassa ollaan alentamassa nopeusrajoituksia useilla eri kaduilla. Teknisessä lautakunnassa viime viikolla nähtävillä ollut suunnitelma koskee yhteensä kymmeniä katuja, jotka sijaitsevat Kaarinan keskustassa, koulujen läheisyydessä ja eri asuinalueilla.

Nopeusrajoituksia esitetään alennettavaksi 40 kilometristä tunnissa 30 kilometriin tunnissa. Kaarinan keskustan, Hovirinnan ja Sorron alueen muutokset on tarkoitus toteuttaa jo kuluvan vuoden aikana. Koulujen lähiympäristön nopeudet laskevat vuosien 2022–2023 aikana.

Kaarinan kaupunki on saanut asukkailta palautteita ajonopeuksien alentamisesta. Infrapalvelujen mukaan nopeusrajoitusten laskeminen parantaa liikenneturvallisuutta ja lisää asumisviihtyvyyttä. Sillä uskotaan olevan myös positiivisia vaikutuksia ilmastoon, sillä liikenneturvallisuuden parantaminen lisää jalan ja pyörällä liikkumista. Myös Liikenneturva suosittelee 30 km/h -nopeusrajoituksia.

Samassa yhteydessä tehdään muutamia muita nopeusrajoituksia koskevia muutoksia. Piispanristintiellä ja Rakentajantiellä Sorron kohdalla nopeusrajoitus alennetaan 50 kilometristä tunnissa 40 kilometriin tunnissa. Rakentajantielle, Erotuomarinkadun liittymään, suunnitellaan korotettua suojatietä, mikä edellyttää 40 km/h -nopeusrajoitusta.

Hiiskanaukeantiellä nopeusrajoitusta nostetaan 30 kilometristä tunnissa 40 kilometrin tuntivauhtiin, koska 30 km/h -nopeusrajoitus pitkällä ja suoralla tiellä, harvaan rakennetussa ympäristössä ei ole uskottava eikä johdonmukainen.

Nopeusrajoitusten laskemista koskeva karttasuunnitelma on nähtävissä teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjan liitteenä.