Kaarinasta eniten hakijoita hyvinvointialueen johtajaksi

0
Anna Arola-Järvi siirtyi muualle Kaarinan sosiaali- ja terveysjohtajan tehtävistä kolme vuotta sitten. Arkistokuva.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi pyrkii tuttuja nimiä Kaarinasta. 13 hakijan joukossa ovat Anna Arola-Järvi ja Antti Parpo, joista ensin mainittu työskenteli aiemmin Kaarinassa sosiaali- ja terveysjohtajana, toiseksi mainittu hyvinvointipalveluiden johtajana. He asuvat täällä edelleen.

Lisäksi mukaan pyrkii Petri Virolainen Littoisista Kaarinan puolelta. Hän on Kaarinan kaupunginhallituksen puheenjohtajan, Anne-Mari Virolaisen (kok.) puoliso.

Parpo on tällä hetkellä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen johtaja. Arola-Järvi on parhaillaan yksi neljästä YTHS:n aluejohtajasta, ja Petri Virolainen on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja.

Muiden hakijoiden kotipaikat löytyvät ympäri Suomen, yksi hakija jopa Sveitsistä. Turusta on kaksi hakijaa, Mikko Pietilä ja Petra Tuomolin. Paraisilta on Otto Ilmonen.

Eniten hakijoita on Kaarinasta.

– Tämä on sattumaa. Asuinkunta ei kuulunut rekrytointikriteereihimme, kommentoi aluehallituksen puheenjohtaja, kaarinalainen Sanna Vauranoja (kok.).

Hänen mielestään hakijoiden määrä on hyvä.

– Olin iloisesti yllättynyt hakijoiden määrästä. Olin myös ilahtunut, että tehtävä kiinnosti niin sisäisiä kuin ulkoisia hakijoita.

Tavoitteena on, että valinta vahvistetaan aluevaltuustossa 27.4. Haastattelut alkoivat tällä viikolla.

Hyvinvointialueen johtaja vastaa viranomaistyöstä. Aiemmin tänä vuonna valittiin aluevaaleilla hyvinvointialueen poliittiset päättäjät.