Kaikki 2.-luokkalaiset pääsevät jatkossa Kaarinassa iltapäiväkerhoon – Aamukerhoa harkitaan

0
Tähän asti kaikki halukkaat 2.-luokkalaiset eivät ole Kaarinassa mahtuneet mukaan koulujen iltapäivätoimintaan. Arkistokuva Hovirinnan koulusta.

Kaikki 2.-luokkalaiset lapset pääsevät Kaarinassa ensi syksystä alkaen halutessaan koulujen iltapäivätoimintaan. Tähän asti iltapäiväkerhopaikkaa on tarjottu ensisijaisesti 1.-luokkalaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Joissakin yksiköissä kerhopaikkoja on jouduttu arpomaan tokaluokkalaisten kesken.

Sivistyslautakunta päätti iltapäivätoiminnan laajentamisesta viime keskiviikkona kokouksessaan. Samalla lautakunta päätti, että koulujen aamutoiminnan tarvetta tarkastellaan vuoden 2023 talousarvion yhteydessä.

Iltapäivätoimintaa on tarjolla kaikissa Kaarinan alakouluissa. Aamutoimintaa järjestetään nykyisin ainoastaan erityistä tukea tarvitsevien lasten kerhossa Krossissa.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarve nousi keskusteluun kokoomuksen ja vihreiden tekemistä valtuustoaloitteista. Kokoomus esitti aloitteessaan aamupäivätoiminnan aloittamista ja vihreät iltapäivätoiminnan laajentamista koskemaan kaikkia halukkaita 1.–2. luokan oppilaita.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarvetta kartoitettiin kahdella huoltajakyselyllä, joihin vastasi runsaat 200 huoltajaa. Kyselyn perusteella iltapäivätoimintaan olisi mahdollisesti tulossa toiminnan laajentuessa jopa 100–150 uutta lasta. Aamutoiminnalle oli kyselyn perusteella vähemmän kysyntää.

Johtava rehtori Emmi Virtanen vahvistaa, että syksystä alkaen iltapäiväkerhopaikka taataan Kaarinassa myös kaikille 2.-luokkalaisille. Hänen mukaansa on mielenkiintoista nähdä, mikä on todellinen tarve toiminnalle.

– Kyse on kuitenkin toiminnasta, joka maksaa perheille 110 euroa kuussa. Kuinka monessa perheessä ollaan siitä valmiita maksamaan? Monesti toiminnasta jää syksyn edetessä pois tokaluokkalaisia, kun heidän valmiutensa kulkea itsenäisesti koulusta kotiin kasvavat.

Iltapäivätoiminnan järjestäminen kustantaa Kaarinan kaupungille valtionosuudet huomioiden noin 55 000 euroa vuodessa. Sivistyslautakunta edellyttää, että iltapäivätoiminnan laajentaminen pyritään toteuttamaan niin, ettei ohjaajien määrä kasva. Mahdolliset lisäkustannukset tuodaan sivistyslautakunnalle tiedoksi osavuosiraportin yhteydessä.