Koronan sairastaneiden osuus kaksinkertaistui Kaarinassa parissa kuukaudessa

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä. 19.1.2022 lehdestä eteenpäin kaikkia oireilevia ei enää ole testattu.

Viime viikon Kaarina-lehden jälkeen kaarinalaisilta otettiin 173 uutta positiivista koronanäytettä virallisessa näytteenotossa. Määrä on lähes puolet vähemmän kuin edeltävillä viikoilla.

Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén toteaa, että positiivisten koronanäytteiden määrän väheneminen ei tällä hetkellä kerro siitä, että epidemia olisi helpottamassa Kaarinassa. Tyksin näytteenotossa ja analytiikassa on hoitajalakon vuoksi tavallista vähemmän työntekijöitä, minkä vuoksi koko maakunnan tartuntaluvut näyttävät nyt liian toiveikkailta.

Epidemia on Sandénin kokemuksen mukaan Kaarinassa ennallaan: virusta on kaikkialla ja tartuntoja paljon.

– Toivotaan, että kesän lähestyessä epidemia alkaisi hiipua, kuten kahtena edellisenä kesänä on käynyt, mutta vielä tätä ei ole näkyvissä, Sandén kommentoi.

Kaarinan terveyskeskus on ollut jo valmiiksi ruuhkainen, Tyksin hoitajalakon myötä vielä ruuhkaisempi.

– Palvelukysyntää on enemmän kaikentyyppisissä asioissa, kun kaarinalaiset eivät saa esimerkiksi Tyksin poliklinikoihin yhteyttä.

Iäkkäiden suojaa koronatartuntaa vastaan koetetaan nyt parantaa neljännellä koronarokoteannoksella. Se on tarjolla kaikille yli 80-vuotiaille ajanvarauksella. Lisäksi huomenna 6.4. heille järjestetään pop up -rokotus Kaarinan pääterveysasemalla kello 16–20.

THL on tilastoinut Kaarinasta koko epidemian ajalta yhteensä 5322 tartuntaa.

Virallisten tilastojen perusteella 15 prosenttia kaarinalaisista on sairastanut koronaviruksen. Osuus on kaksinkertaistunut noin kahdessa kuukaudessa.

Jatkossa Kaarina-lehden viikoittainen koronaseuranta-taulukko julkaistaan kerran kuussa.

Ilmaantuvuusluvut

  • Kaarina 1256
  • Lieto 1231
  • Turku 1163
  • Parainen 994
  • Paimio 807
  • Ilmaantuvuusluku tarkoittaa kunnan koronatapausten määrää suhteessa sataatuhatta asukasta kohti viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan.

Koronarokotukset Kaarinassa

  • 82 % kaikista kaarinalaisista on ottanut 1. rokotuksen. Määrä vähentyi viikossa yhdellä prosenttiyksiköllä, mahdollisesti muuttoliikkeen vuoksi.
  • 79 % on ottanut 2. rokotuksen. Ei muutosta kuudessa viikossa.
  • 54 % on ottanut 3. rokotuksen. Määrä kasvoi viikossa yhdellä prosenttiyksiköllä.