Kun Kaarinan kaupunginjohtaja soitti saksofonia Stingin kanssa

0
Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta on usein ilahduttanut kaarinalaisia saksofonin soitolla. Kuva viime vuoden huhtikuulta.

Moni Kaarina-lehden seuraaja sosiaalisessa mediassa rypisti otsaansa viime perjantaina, kun lehti kertoi nettiuutisessaan Kaarinan keskustan hiekoitushiekkojen poistamisen viivästyvän pahasti. Urakoijan vakavien konerikkojen vuoksi talvihiekoitukset voisivat pahimmillaan jäädä vielä heinäkuun alkuun saakka asvalteille.

Artikkelissa kerrottiin myös, että kaupunki toivoi asukkaiden osallistuvan talvihiekoitusten poistamiseen puhaltamalla hiekat hiustenkuivaimilla asuntonsa edustalta. Kyse sattui olemaan aprillipäivän uutisesta, joka ei pitänyt paikkaansa. ”Aikauhja, ku ehdin jo huolestumaan!” kommentoi nauruhymiön kanssa yksi keskustelija Facebookissa.

Kaarinassa muutama muukin taho narutti aprillipäivänä julkisesti ihmisiä. Kaarina-lehden silmiin osui esimerkiksi SDP:n kuntapoliitikkona aiemmin tunnetun Pekka Kaukosen postaus Facebookissa: ”Olen pitkään ollut yhteydessä arvostamaani musiikkimaailman tähteen Stingiin, ja hän onkin Suomessa tukitoimiin Ukrainan sotatilaan liittyen. Sting lupautui tulemaan Kaarina-talolle tänään pikavierailulle. ”

Stingin oli tarkoitus tulla paikalle iltapäiväneljältä. Moni kaarinalainen innostui Facebookissa venyttämään Kaukosen leukailua vielä pidemmälle. Paikalle luvattiin tulla aamulla jonottamaan, ja ämpärijakoa toivottiin.

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta, joka on soittanut usein Kaarinan tapahtumissa saksofonia, vastasi Kaukoselle luvanneensa Stingille, että he soittaisivat yhdessä pari biisiä: ”Hän kovasti pyysi”, Virta vakuutteli.