Ministeriö vaatii Liviaa palauttamaan lähes 300 000 euroa huutokaupatusta tavarasta

0
Valtion omaisuutta on huutokaupattu muun muassa Ammattiopisto Livian maatalousalan yksikössä, joka sijaitsee Piikkiössä Tuorlassa.

Liviaa hallinnoiva Peimarin koulutuskuntayhtymä on vuodesta 2005 myynyt – muun muassa huutokaupoilla – tarpeettomaksi käynyttä, valtiolta vastikkeetta saatua omaisuuttaan, kuten autoja, traktoreita ja työvälineitä. Myynnistä on kertynyt tuloja 266 000 euroa.

Laissa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta edellytetään, että ”valtion korvauksetta luovuttaman omaisuuden” muutoksista ilmoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Peimarin koulutuskuntayhtymän hallitus ilmoitti vuoden 2019 lopussa ministeriölle kyseisen omaisuuden myynnistä saadut myyntituotot. Samalla kuntayhtymä esitti toiveen, että opetus- ja kulttuuriministeriö ei vaatisi palautusta näistä tuloista vaan myöntäisi luvan niiden käyttämiseen kalatalous- ja ympäristöopiston investointeihin.

Ministeriö on hylännyt Peimarin koulutuskuntayhtymän hakemuksen ja vaatii palauttamaan myydyn irtaimiston myyntituotot korkoineen vuosilta 2005-–2019.

Kuntayhtymän hallitus päätti tehdä asiasta oikaisuvaatimuksen. Kuntayhtymän johdossa katsotaan, että opetus- ja kulttuuriministeriön hylkäävä päätös on kohtuuton.