Neljä vinkkiä kalenteriin: Lähde lintuopastuksille ja sateenkaarimessuun

0
Kaarinassa järjestetään useita lintuopastuksia. Arkistokuva.

Lintukevät on vauhdissa: muuttolintuja saapuu jatkuvasti, ja linnut ovat juhlapuvuissaan. On myös aika perinteisille torniopastuksille. Turun lintutieteellisen yhdistyksen opastukset ovat alkaneet, ja niitä pidetään toukokuun loppuun saakka.

Torniopastukset ovat helppo tapa aloittaa lintuharrastus, vinkataan yhdistyksestä. Paikalla saa asiantuntevaa tietoa paitsi linnuista myös optiikasta.

Kaarinassa opastuksia on Järvelän kosteikolla Littoisissa sekä Kuusistonlahden tornissa. Lisäksi opastuksille pääsee Paraisilla Lenholman, Raisiossa Raisionlahden, Hirvensalossa Friskalanlahden ja Salossa Halikonlahden torneilla. Opastukset ovat arki-iltaisin kello 18–20.

Seuraavat opastukset Järvelän kosteikolla 20., 21., 25., 26. ja 27.4, Kuusistonlahdella 21. ja 26.4.

Kolme lisävinkkiä kalenteriin


1) Yhteislauluilta Koriston Talleilla ke 20.4. klo 18. Kaarina-Seuran tapahtumassa laulattajana Terhi Jokila ja säestäjänä Elina Ukkonen.

2) Krossin kevättuuletus ja Lasten lystikäs la 23.4. Markkinatapahtuma kaiken ikäisille Krossissa klo 10–15. Lasten lystikäs eli temppurata pienten lasten perheille Vaparissa klo 10–13.

3) Sateenkaarimessu Kaarinan kirkossa la 23.4. klo 18. Kaarinan seurakunnassa järjestetään ensimmäistä kertaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu jumalanpalvelus.