KaaPo jäi kotiavauksessa nollille, EPS aloitti maalinteon rankkarista: Katso lähetys ensimmäisestä kotipelistä

0
KaaPon omaa maalipörssiä johtaa Niklas Kuusio (kuvassa keskellä). Hänellä on koossa kaksi maalia kahdesta ottelusta. Viime kausien maalitykki Juho Salmisella on tältä kaudelta koossa yksi maali Kakkosessa. Kuva: Jan Sundman.

KaaPon peli ei kotiavauksessa lähtenyt soljumaan toivotulla tavalla ja vastustaja Espoon Palloseura EPS nappasi selvän 2–0-voiton perjantai-illan ottelussa.

EPS:n ensimmäinen maali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Aleksi Hollmen laukoi rankkarin maaliin. Hollmenin toinen osuma tuli toisen puoliajan alkuun.

– Syötettiin huonosti, ei tehty töitä joukkueena, ei saatu omaa peliä käyntiin, listasi KaaPon Jani Jussila pelin jälkeen syitä häviöön striimihaastattelussa.

Myös striimin selostajakaksikko totesi pelin menneen selvästi EPS:lle.

– KaaPolle avausvoitto vieraissa, nyt selvä häviö kotona. Mikä on KaaPon taso tällä kaudella, se ei ole vielä selvillä, totesi perjantain striimiottelun Kaarina-lehdelle selostanut Kimmo Muttilainen.

– Pelin taso vaihtelee kauden aluksi, välillä tulee hyviä ja välillä huonoja päiviä. Se on makeaa, kun huonon pelin jälkeen saa homman toimimaan, täydensi ottelun kommentaattori Pauno Kymäläinen.

EPS on erikoisuus Kakkosen B-lohkossa, sillä joukkueessa on peräti neljä japanilaispelaajaa.

– Meillä on sellainen joukkue, että voimme haastaa kenet vain hyvänsä. Japanilaisten työorientaatio on ihan eri tasoa kuin meillä, totesi ottelun jälkeen EPS:n osumat tehnyt Aleksi Hollmen.

Ottelu oli kauden ensimmäinen striimattava kotipeli.

 

 

Jos katseluikkuna ei näy yllä, katso ottelu tästä.

KAAPO avasi kautensa viime sunnuntaina 2–3-voitolla Honka Akatemiasta.

KaaPo-kapteeni Niklas Kuusio teki ottelun ensimmäisen maalin kuudennella minuutilla ja viimeisen puolta tuntia myöhemmin. Myös kahden edellisen kauden maalikuningas Juho Salminen onnistui Kuusion maalien välissä. 

Ottelun kaikki maalit syntyivät ensimmäisen 35 minuutin aikana.

KAAPON kausi jatkuu ensi lauantaina GrIFK:ta vastaan Kaarinan tekonurmella. Kaarina-lehti näyttää myös tämän ottelun suorana lähetyksenä kello 17.45 alkaen.

Sitä ennen KaaPo kohtaa jo tiistaina Suomen cupin ottelun Ykkösessä pelaavan EIF:n. Tämäkin ottelu pelataan Kaarinassa.

 

Kaarina-lehden Kakkosen striimit kaudella 2022

 • Huhtikuu
 • pe 29.4. kello 18.15 KaaPo–EPS
 • Toukokuu
 • la 7.5. kello 17.45 KaaPo–GrIFK
 • la 14.5. kello 15.45 SalPa–KaaPo
 • Kesäkuu
 • pe 3.6. KaaPo–Ilves-Kissat
 • ti 28.6. KaaPo–Tampere United
 • Heinäkuu
 • la 2.7. KaaPo–FC Jazz
 • Elokuu
 • pe 5.8. KaaPo–SalPa
 • ke 24.8.Ilves-Kissat–KaaPo
 • Syyskuu
 • su 18.9.Tampere United–KaaPo
 • Lokakuu
 • la 24.9.FC Jazz–KaaPo
 • la 1.10. tai su 2.10.KaaPo–HJK Klubi 04
 • Lista saattaa vielä muuttua.

KaaPon valmentajat Esa Nieminen ja Pasi Läpinen uskovat, että kovatasoinen Kakkosen jalkapallokausi kasvattaa nuorta KaaPon joukkuetta kohti korkeampia sarjatasoja.

KAUSIENNAKKO 22.4.:

Nuorentunut KaaPo aikoo viihdyttää tehokkaasti

Viihdyttävä, tehokas ja kurinalainen. Nämä kolme adjektiivia tulevat Kaarinan Poikien miesten edustusjoukkueen kapteenistoon kuuluvalle Niklas Kuusiolle ensimmäisenä mieleen kysyttäessä joukkueen vahvuuksista.

Adjektiivit saavat hyväksyvän nyökkäyksen myös joukkueen päävalmentaja Pasi Läpiseltä. Vaikka moni viime kauden joukkueen runkopelaajista jätti KaaPon talven aikana, ovat tilalle nousseet nuoret korvaajat täyttäneet isot saappaat tilanteeseen nähden hyvin.

– Eihän sellaisia nimiä kuin Niklas Blomqvist, Teemu Tuominen, Teemu Muurinen ja Ilmari Heinonen paikata tuosta noin vain. Mutta se on sanottava rehellisesti, että nuoret uudet pelaajat ovat tulleet joukkueeseen todella ryminällä sisään. Kyllä meillä on jälleen ihan positiivinen kilpailutilanne usealla pelipaikalla, hän iloitsee.

Tukku uusia nimiä mukana

Uusilla nimillä valmentaja Pasi Läpinen viittaa muun muassa Dani Nurmeen, Kasper Kyléniin ja Wiljam Wikströmiin. Nuorten parikymppisten lisäksi ryhmä sai talven aikana myös tukun kaivattua kokemusta, kun Veikkausliigassa FC Hakan paidassa aiemmin pelannut puolustaja Ville-Valtteri Starck liittyi joukkueeseen maalivahti Jesse Peltosen ohella. Lisäksi viime kaudella joukkueessa pelannut kokenut Sami Rähmönen arpoo edelleen jatkamisen suhteen.

Noin 25 pelaajan rinki on valmennuksen mukaan riittävän laadukas pelaamaan Kakkosen B-lohkon kärkisijoista.

– Sen täytyy olla tavoitteena, että sijoitumme neljän parhaan joukkoon. Jos vertaa koronan sotkemaan viime kevääseen, niin nyt olemme päässeet harjoittelemaan ehjemmin pelitapaa ja uskon, että nyt myös pelaajat ymmärtävät paremmin pienempiä yksityiskohtia pelissä, joita haluamme toteuttaa, miettii pitkään KaaPossa pelannut ja nyt kapteenistoon noussut Jani Jussila.

 

Tasokas Kakkosen lohko

Viime kaudella KaaPo sijoittui B-lohkossa viidenneksi. Jos joukkue mielii parantaa tuota sijoitusta alkavalla kaudella, vaaditaan huomattavasti parempia otteita, sillä lohko on nyt merkittävästi viime vuotta kovatasoisempi.

Tämän varmistavat Ykkösestä pudonneet HJK:n farmijoukkue Klubi 04 ja porilainen Musan Salama sekä Kakkosen kestomenestyjät FC Honka/Akatemia, Grankulla IFK, FC Jazz ja ryminällä sarjaan takaisin noussut Tampere United.

Kaikkein suurin ennakkosuosikin viitta on kuitenkin aseteltu Saloon Salon Palloilijoiden harteille. Ison sijoittajaryhmän ostama joukkue on hankkinut talven aikana tukun Veikkausliigatason kokemusta ryhmäänsä ja on siten selkeästi suurin ennakkosuosikki kipuamaan ensi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäs.

– Se on samalla myös vaikea asema olla jo ennen kauden alkua selkeä suosikki. Kaikki joukkueet haluavat varmasti tällä kaudella voittaa SalPan, mikä voi olla aika kova taakka koko kauden mitassa. Mitä meidän keskinäisiin peleihin tulee, tulee niistä varmasti tiukkoja, vaikka nimet pelaajien selässä olisivat mitä tahansa, KaaPon kakkosvalmentaja Esa Nieminen lupaa.

Kotiottelut striimataan Kaarina-lehden tilaajille

KaaPo avaa kautensa tulevana sunnuntaina vierasottelulla FC Hongan akatemiajoukkuetta vastaan. Viime kaudella lohkon kakkoseksi sijoittunut espoolaisjoukkue mittaa heti kaarinalaisten kevään iskukyvyn.

– Sieltä tulee takuulla laadukas ja pelaava joukkue vastaan. Jotta saamme pistetilin heti avattua, pitää onnistua hyvin. Se on selvää, Läpinen ennakoi.

Honka-ottelua seuraa ensi viikon perjantaina kotiavaus.

 

Juttua muokattu 28.4. Lisätty juttuun uusi alku ja ottelulista. /Johanna Käkönen

Juttua muokattu 29.4. Lisätty striimiottelun lopputulos ja kommentit ottelusta. /Johanna Käkönen