Pääkirjoitus: Kuusi tartuntaa viikossa!

0

Koronatartuntojen määrä ryöpsähti Kaarinassa, kerroin lukijoille lokakuussa 2020. Viikon aikana oli kertynyt ennätysmäärä tartuntoja Kaarinassa: 6 kappaletta. Seuraavalla viikolla tuli 9! Määrä oli niin valtava, että Kaarina-lehden nettisivujen lukijamäärä humpsahti ylös.

”Toki koronaväsymystä voi olla, eivätkä ihmiset ole jaksaneet kiinnittää tarpeeksi huomiota turvaväleihin ja käsienpesuun”, analysoi silloin johtava ylilääkäri. ”Riski saada korona esimerkiksi yleisötapahtumista Kaarinassa on nyt suuri.”

Viime kuukausina, keväällä 2022, koronatartuntoja on kertynyt Kaarinassa viikoittain satoja. Ennätyksiä on kolkuteltu viikosta toiseen – eivätkä luvut hetkauta.

Koronavirusta on kaikkialla. Onneksi tauti on nykyään useimmille lievä, rokotusten ja aiempaa lempeämpien muunnosten vuoksi. Lisäksi ihmiset haluavat jo unohtaa koko pandemian.

Kaarina-lehdessä on seurattu viikoittain Kaarinan koronatilannetta 25.3.2020 lehdestä saakka. Ensimmäinen viikkotartuntataulukko julkaistiin 9.12.2020 lehdessä. Rupeaman aikana ihan tosissani suunnittelin, että lakkaan seuraamasta säännöllisesti koronatilannetta esimerkiksi sen jälkeen, kun kolme viikkoa peräkkäin on ollut nolla tartuntaa tai kun 80 % kaarinalaisista on ottanut kaksi rokotetta.

Viimeisin nollaviikko Kaarinassa oli kesäkuussa 2021. Eipä yhtä hiljaisia viikkoja taida tällä vuosikymmenellä enää tulla. Kahden rokotteen rokotuskattavuuskin on pysynyt puolitoista kuukautta 79 prosentissa.

Koronataulukko löytyy vielä tästä Kaarina-lehdestä. Sen jälkeen Kaarinan viikoittaiset koronatiedot alkavat ilmaantua lehteen kerran kuussa. Ehkä. Nykyään ei uskalla luvata mitään, maailmanhistoria harrastaa yllätyskäänteitä. Pidetään peukkuja, että epidemian tulevat jatko-osat jäävät latteiksi ja tylsiksi.

Maria Kesti