Pahimus: Mitä tuhlausta

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Hurraa! Hovirinnan koulu valmistui suurin piirtein aikataulussa ja budjetissa. Kaarinalaisten mielestä lopputuloksessa on kuitenkin yksi ongelma: koulusta tuli liian hieno ja kallis.

Ennen vanhaan lapsille tehtiin risumajoja. Ei ollut ongelmia ilmanvaihdon kanssa.

Onhan tässä ilmiselvä vaara, että koulun moderni ja moniulotteinen ilme heijastuu opetukseen. Aikoinaan koulussa opetettiin, että kuutiossa on kahdeksan kulmaa. Kuvaamataidon opettaja olisi antanut ehdot, jos joku olisi piirtänyt noin kulmikkaan rakennuksen. Muka koulu, hah! Pikemminkin palatsi.

Entäs sitten värien käyttö! Ihan oikeasti hei, voisiko kaupunki suhtautua rakennushankkeisiinsa vähän mustavalkoisemmin?

Pahimus ei ole varma, maksaako rumien rakennusten tekeminen vähemmän. Ainakin se selittäisi Kaarinan keskustan yleisilmettä.

Valkeavuoren koulun kilpailutuksen kriteeriksi kannattaa äkkiä lisätä ”mahdollisimman ankea rakennus”, ettei aiheuteta kaupunkilaisissa enempää pahaa mieltä. Veronmaksajasta on paljon mukavampaa kävellä harmaan, tasakattoisen laatikkorakennuksen ohi. Tulee sellainen olo, etteivät ole rahat menneet hukkaan.