Roosa-Maria Leppänen kisaa nyt koko Voice of Finlandin voitosta – Artistille ei ole vielä sadellut työtarjouksia

0
Maija Vilkkumaa on mentoroinut Roosa-Maria Leppästä erityisesti tekstin tulkitsemisessa: miten fiiliksen saa ulos biisistä. Kuvaaja Saku Tiainen.

Piikkiöläislähtöinen Roosa-Maria Leppänen teki sen: hän setvi tiensä Voice of Finlandin finaaliin ja kilpailee koko kisan voitosta tulevana perjantaina Nelosella.

Roosa-Maria Leppänen, millaiset olivat fiiliksesi viime perjantaina, kun finaaliin pääsy ratkesi?

– Uskomattomat ja epätodelliset! On vieläkin vaikea uskoa, että ollaan tässä.

Parhaimmalta koko prosessissa tuntui kuitenkin ensimmäinen live-lähetys pari viikkoa sitten. Yleisöä oli enemmän kuin aiemmin, koko tapahtuma oli hulppea setti ja olimme panostaneet siihen biisiin paljon. Esitin Vesalan Sinuun minä jään -kappaleen, joka on esittämistäni kappaleista minulle tärkein. Se on riipaissut syvimmältä.

Mitä laulat tulevana perjantaina finaalissa?

– Se on vielä salaisuus. Esitän kaksi kappaletta.

Mikä sinut on yllättänyt Voice of Finlandissa?

– Se, miten lämpimästi meitä on kohdeltu. Meidät on otettu huomioon, tuotannossa kaikki ovat ystävällisiä ja kilpailijat ihania.

Olin kuullut aiemminkin hyvää Voice of Finlandin tuotannosta, senhän pointtina ei ole Idolsin kaltainen kilpailijoiden höykytys.

Olet ammattimuusikko. Mitä uutta olet saanut musiikkiin tästä kisasta?

– Voice of Finland -tähtivalmentajani Maija Vilkkumaa on keskittynyt erityisesti tekstin tulkintaan, joten olen oppinut paljon siitä, miten saa itsestä isolla lavalla ulos sen, mitä haluaa sanoa. Olen saanut uskallusta olla herkkä ja vahva yleisön edessä.

Miten Voice of Finland on vaikuttanut muuhun elämääsi?

– Treenaamisen tahti on tiivis, joten aika on käynyt vähiin. Muuten kisalla ei ole ollut merkittävästi vaikutusta. Toivon, että kun finaali on ohi, kisa poikisi enemmän isoja tilaisuuksia muusikkona.

Miten finaalin voittaja valitaan?

– Kokonaan katsojaäänten perusteella.

Piikkiössä on muuten ollut paljon kannatusjoukkoja, jotka ovat pitäneet ääntä, että minua äänestettäisiin yleisöäänestyksissä. Tämä on ollut huikeaa, kiitos!

Ketkä kilpailevat tulevana perjantaina voitosta sinun lisäksesi?

Anna Puun tiimistä Keira Lunsdtröm, Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimistä Sussu Erkinheimo sekä Juha Tapion tiimistä Paavo Laapotti.

Mitä jännität eniten tulevasta perjantaista?

– En oikeastaan mitään. Toki olisi hienoa voittaa, mutta yritän olla ottamatta painetta. On viimeinen kerta, kun pääsemme sille lavalle, joten keskityn nauttimaan siitä, että pääsen vielä kerran vetämään tällä lavalla show’n.

Voice of Finland Nelosella 29.4. klo 20.

Mikä Voice of Finland?

  • Suomalainen versio kansainvälisestä ohjelmaformaatista, jossa etsitään laulajakykyjä.
  • Ohjelmassa ei ole Idols-ohjelmaformaatin tavoin tuomareita vaan nimekkäitä artisteja, jotka mentoroivat laulajia. Formaatti kehitettiin Alankomaissa.
  • Voice of Finland on tämän kevään suosituimpia television viihdeohjelmia Suomessa.