Ryhdy kaveriksi ukrainalaiselle: MLL Kaarina etsii vapaaehtoisia

0
MLL Kaarina etsii vapaaehtoisia tukemaan ukrainalaisperheitä kotoutumisessa.

Kaarinassa etsitään vapaaehtoisia ukrainalaisten perheiden tueksi. Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaarinan yhdistys on käynnistämässä uutta Naapuri & naapuri -toimintamallia, jonka tarkoituksena on auttaa sotaa paenneita ihmisiä pääsemään alkuun uudessa ympäristössä.

– Ajatuksena on tarjota naapuriapu-tyyppistä apua arkipäivän tilanteisiin: Auttaa heitä tutustumaan lähiympäristöön, paikallisiin ihmisiin ja toimintatapoihin. Kertoa, missä voi ladata bussikortin ja mistä löytyy kirjasto, MLL Kaarinan uusi puheenjohtaja Susanna Grandell tiivistää.

Naapuri & naapuri -toimintaan on ilmoittautunut Grandellin mukaan jo viisi vapaaehtoista, mutta lisää kaivataan. Mukaan paikallisyhdistyksen toimintaan pääsee osallistumalla MLL Varsinais-Suomen piirin järjestämään koulutukseen. Koulutus pidetään Zoomin välityksellä torstaina 5.5. kello 17.30–19.30.

Koulutukseen voivat osallistua muutkin kuin MLL:n jäsenet, eikä se Grandellin mukaan vielä sido vapaaehtoistyöhön. Koulutuksessa annetaan muun muassa vinkkejä kommunikointiin, jos vapaaehtoisella ja autettavalla perheellä ei ole yhteistä, sujuvaa kieltä.

Mukana yhteistyössä ovat Kaarinan kaupunki ja SPR, jotka auttavat vapaaehtoisten ja ukrainalaisten saattamisessa yhteen. Kun heille tulee tieto perheestä, joka kaipaisi apua, he ovat yhteydessä MLL:ään, joka etsii perheelle sopivan vapaaehtoisen.

Toimintaa tarjotaan ensisijaisesti Suomeen sodan myötä tulleille lapsiperheille.

– Tämä toiminta on vasta lähtemässä käyntiin, mutta toukokuun puolivälin jälkeen päästään varmasti jo tositoimiin Kannustan kaikkia kiinnostuneita lähtemään mukaan matalalla kynnyksellä, Grandell rohkaisee.

Hänen mukaansa vapaaehtoistyötä voi tehdä oman elämäntilanteensa ehdoilla. Esimerkiksi lapsiperheet voivat pyytää ukrainalaisperheitä seuraksi puistoon tai uimarannalle. Samalla lapsilla on mahdollisuus tutustua toisesta maasta tuleviin kavereihin ja oppia uusia kieliä.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen osoitteessa www.olettarkea.fi/kalenteri/naapuri-susid-toiminnan-koulutus/. Lisätietoja koulutuksesta saat Katja Rippsteiniltä, p. 0451326736 tai katja.rippstein@mll.fi.