Thea Niemisen kolumni: Ensiaputaidot ovat varautumista parhaimmillaan

0

Punaisen Ristin periaatteet ja arvot ovat valmiuden ja varautumisen perusta. Punainen Risti tukee ja auttaa kriisien ja onnettomuuksien keskellä monin eri tavoin. Myös Kaarinan osasto on varautunut toimimaan näin viranomaisten apuna sekä omaehtoisesti kehittämällä toimintaansa.

Ovatko sinun ensiaputaitosi ajan tasalla? Punainen Risti on jo kauan tavoitellut ensiapukoulutusta osaksi koulujen perusopetusta.

Tänä päivänä tavoite ei tunnu lainkaan turhalta, niin yllättäviä tapahtumia maailmassa olemme saaneet todistaa viimeisen kolmen kuukauden aikana. Lisäksi laki velvoittaa meitä jokaista auttamaan onnettomuustilanteissa, joten ensiaputaitoja on hyvä harjoitella ja ylläpitää.

Kaarinan osastossa on maaliskuussa aloittanut ensiapuryhmä. Se on avoin kaikille ja maksuton. Tavoitteena on, että mahdollisimman monella olisi valmius ja rohkeus toimia, kun ensiaputaitoja tarvitaan.

Tervetuloa mukaan. Lisätietoja saa sähköpostilla osoitteesta thea.nieminen@gmail.com.

Thea Nieminen

SPR Kaarina