Ura Basketin pojat hopealle Ruotsissa

0
Ura Basketin vuonna 2009 syntyneet pojat. Kuvan otti Markus Mattila.

Perinteinen Scania-cup pelattiin pääsiäisen aikaan Södertäljessä Ruotsissa. Turnaukseen kutsutaan ikäluokkien kärkijoukkueita Pohjoismaista, ja he pääsevät näin ottamaan ensi kertaa mittaa siitä, miltä oman ikäisten kärki muissa maissa näyttää.

Vuonna 2009 syntyneet Ura Basketin pojat lähtivät valmentajineen ja huoltajineen matkaan keskiviikkoiltana, ja turnauspelien makuun päästiin jo heti torstaipäivänä. Alkulohkosta joukkue selvisi jatkoon puhtaalla pelillä, voitettuaan kaksi ruotsalaista ja yhden tanskalaisjoukkueen. Kovin vääntö syntyi avauspelissä Alvik Basketin kanssa, joka kaatui niukimmalla mahdollisella, yhden pisteen erolla.

Puolivälierissä vastaan asettui Suur-Tukholman alueelta Blackebergs IK, joka voitettiin selvin numeroin (58–46), joten tie mitalipeleihin oli auki. Välierässä vastus oli taas astetta tiukempi, ja Sisu Basket kaatuikin vasta jatkoajan jälkeen. Hauskana anekdoottina tästä Tanskan vanhimmasta koripalloseurasta kerrottakoon, että se on ottanut nimensä ihan oikeasti suomenkielisestä ilmauksesta, sen oikeassa tarkoituksessa.

Loppuottelussa vastaan tuli Tukholman AIK ja peli eteni kori korista, tasaisissa merkeissä. Lopputulos 43–41 kertoo olennaisen pelistä. Lopussa päästiin vielä yrittämään vaikeasta paikasta kolmen pisteen suoritusta, mutta se sujahti kuitenkin korin ohi, ja näin tuloksena oli hopeiset mitalit kaulaan kotimatkalle. Alun pettymyksen jälkeen ne maistuivat jo pojillekin erinomaisesti.

– Poikien kehityksen kannalta hyvä tulos. Jää nälkää jatkoon, kommentoi joukkueen valmentaja Vesa Vuorinen ja jatkaa:

– Todella hieno turnaus kokonaisuudessaan. Pojat saivat mahtavia elämyksiä, jotka muistavat varmasti loppuelämänsä.

Timo Virkkula