Vanhempien palaute tuotti tulosta: päiväkodin maksuhyvityksiin toivottu muutos

0
Kaarinassa on tulossa muutoksia kesäajan varhaiskasvatusmaksuihin.

Kaarinassa on tulossa muutoksia kesäajan varhaiskasvatusmaksuihin.

Tähän asti huoltajat ovat saaneet varhaiskasvatusmaksuista hyvitystä, jos lapsi on ollut pois hoidosta vähintään kaksi peräkkäistä kalenterikuukautta. Jatkossa maksuhyvityksen voi saada, vaikkei lapsi olisi pois hoidosta kokonaista kalenterikuukautta.

Sivistyslautakunnan hyväksymien uusien maksuperiaatteiden mukaan kesäkuun alusta saakka huoltajilla on oikeus maksuhyvitykseen, jos hän on ilmoittanut lapsensa poissaolosta kirjallisesti huhtikuun loppuun mennessä ja poissaoloja tulee kesä–elokuussa vähintään kahdeksan viikkoa. Poissaolot on mahdollista jaksottaa 1–3 yhtenäiseen jaksoon.

Kesäajan maksuihin tehtiin muutoksia perheiltä tulleiden palautteiden perusteella. Useat perheet ovat jääneet kokonaan ilman maksuhyvitystä, koska vanhempien kesälomat eivät noudata kalenterikuukautta, vaan voivat alkaa esimerkiksi kesken kuukauden. Näin ollen lapsille voi tulla runsaasti poissaolopäiviä, mutta niitä ei ole hyvitetty maksuissa.