22-metrinen mainospylon ja drive in -ravintola tulossa Auranlaaksoon

0
Arkistokuva Auranlaakson ABC:ltä.

Turun Osuuskauppa havittelee 22-metristä mainospylonia Kaarinantien ja Hämeentien kulmaukseen, Auranlaakson ABC-aseman luo.

Korkeus vastaa yli 7-kerroksista kerrostaloa. Kaavassa korkein sallittu korkeus on 16 metriä. ”Mainospylonin korottaminen on liiketoiminnan näkyvyyden ja kilpailutilanteen kannalta ensiarvoisen tärkeää”, poikkeusluvan hakija perustelee. Nykyinen torni ei näy juuri minnekään, ja lähistöllä Ravattulassa on kilpailevan ketjun 29-metrinen mainospyloni.

Alun perin TOK havitteli vielä korkeampaa tornia mutta madalsi alkuperäisiä suunnitelmia.

Lisäksi TOK on aikeissa rakentaa tontille uuden 250-neliöisen, kaksikerroksisen liikerakennuksen, johon on tulossa drive-in-pikaruokaravintola.

Kaupunkikehityslautakunta myönsi poikkeusluvat, vaikka Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo vastustikin tornin korottamista valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella. Päätös ei ollut yksimielinen: Terhi Wiren (kok.) esitti, että pylonin enimmäiskorkeus olisi ollut 16 metriä mutta hävisi äänin 8–3.

Tällä hetkellä tontilla on 1900-neliöinen liikerakennus, autopesula ja polttoaineenjakelulaitos.