Ei laskettukaan matikkaa vaan askelia – Vanhojen tansseihin upposi monelta yli 500 euroa

0
Vanhojen tanssien tanssijat juuri ennen esityksen alkua odottamassa kutsua tanssilattialle.

Kaarinan lukion vanhojen tanssit järjestettiin viime perjantaina. Prinsessat sekä prinssit tanssahtelivat jo aamusta Valkeavuoren liikuntahallilla yleisönään peruskoululaiset.

Kaarinan lukion toisen vuoden opiskelija Keidi Kullmann kertoi päivänsä kohokohdaksi hetken, kun peruskoululaiset ihastelivat mekkoja ja huutelivat tanssijoille kehuja.

Toinen näytös tanssittiin pari tuntia ensimmäisen jälkeen, ja tanssimista seurasivat lukiolaiset. Päivä huipentui iltanäytökseen, joka tanssittiin Turun VPK:n talolla.

Sukulaiset ja läheiset pääsivät VPK:n talolle puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Kun kello läheni seitsemää eli h-hetkeä, kuhina yltyi. Tanssijoilta fiiliksistä kysellessä ylivoimaisesti yleisimmin tunnelmaa kuvailtiin jännittyneeksi, mutta oltiin myös hyvillä mielin.

Roope Honko kertoi jännityksestään ja totesi sen kuuluvan asiaan. Hänelle päivän kohokohta oli omatanssi, joka on hauska, perinteisistä paritansseista poikkeava tanssiosuus.

Edistys palkitsee opettajan

Vanhojen tanssit ovat kokonainen lukion liikuntakurssi, ja harjoitteluun käytetään paljon aikaa. Kaarinan lukion liikunnan ja terveystiedon opettaja Tuija Lehtimäki kertoi, että kurssin aikana edistys ja kehitys olivat palkitsevia jo itsessään, mutta on tietysti hienoa päästä näkemään työn hedelmä.

Lehtimäki totesi, että oli sitten kyseessä valssin keinunta tai tangon tasatahti, hauskuus tulee ennen kaikkea.

– Vanhojen tanssit ovat yksi parhaista syistä olla lukion liikunnanopettaja, Lehtimäki kommentoi.

Yli tuhannen euron budjetti

Sen lisäksi, että tanssien harjoittelu vie paljon aikaa, vie tapahtuma myös helposti paljon rahaa. Kaarina-lehti lähetti kyselyn Kaarinan lukion toisen vuoden opiskelijoille, jotka osallistuivat tänä vuonna vanhojen tansseihin. Kyselyssä kartoitettiin tanssijoiden budjettia.

94:lle opiskelijalle lähetetty kysely sai 31 vastausta. 45 prosenttia vastaajista käytti vanhojen tansseihin yli 500 euroa.

Kyselyssä oli myös avoimen vastauksen kohta, johon pystyi luettelemaan, mihin rahaa kului. Ruokailu ja tilavuokra olivat yhteensä 60 euroa. Naisilla meni rahaa tanssiasun lisäksi esimerkiksi kampaajaan, ripsiin, koruihin, kynsiin, meikkeihin ja rusketukseen.

Eräs kyselyyn vastanneista kertoi käyttäneensä yli tuhat euroa. Yli tuhannen euron budjetista ison palan haukkasi 600 euron mekko. Vastaaja kuvaili itse rahamäärän menoa älyttömäksi, mutta myös sen arvoiseksi, koska tällainen päivä on vain kerran elämässä.

Teksti ja kuvat: Inka Salmi