Kaarinan sydän ei syki vielä – Kerro asukaskyselyssä, mitä muutoksia tarvitaan ydinkeskustaan

0
Kaarinan uusi tori rakennetaan nykyiselle hiekkaparkkikentälle Kaarina-talon eteen. Vanhasta torista sukeutuu uusi pysäköintialue. Samalla pysäköintipaikkojen määrä vähenee puoleen.

Kaarinan torin paikan vaihtumisesta Kaarina-talon eteen on ollut luonnossuunnitelmat usean vuoden ajaolemassa, mutta ydinkeskusta on jäänyt välitilaan odottelemaan muita keskustan muutoksia. Torin lopullisella paikalla on ollut monta vuotta laaja väliaikainen hiekkakenttä autojen pysäköintialueena.

Nyt muutoksia on vihdoin tulossa: tällä viikolla käynnistyy kaupungin asukaskysely, kyselyvastausten perusteella torin suunnitelmat hiotaan loppuun ja työmaakoneet ilmestyvät näillä näkymin ensi vuoden puolella laittamaan torin uuteen uskoon.

Juuri nyt suunnittelijoita kiinnostaa tietää, mitä kaarinalaiset aidosti haluavat toriltaan.

– Millaista tunnelmaa pitäisi havitella? Mitä Kaarina voisi pitää malliesimerkkinä? kysyy Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari.

Toivotaanko ennen kaikkea leikkisyyttä, vehreyttä ja taiteellisuutta vai käytännöllisyyttä? Mitä torilla ei ainakaan saisi olla? Halutaanko esimerkiksi vesiaihetta, penkkejä tai katoksia? Rakenteita enemmän puusta vai kivestä?

Haapasaari toivoo asukaskyselyyn rohkeita ja villejäkin ideoita. Toisin sanoen nyt kaarinalaisilla on mahdollisuus sanoa sanansa siitä, miten saada aikaan elävä kaupunkikeskusta Kaarinaan.

Torin tulevaisuus oli alun perin tarkoitus lyödä lukkoon vasta, kun virastotalon tulevaisuus selviää, mutta sen ratkaisua ei ole kuulunut. Hyvinvointialueuudistus, etätöiden vakiintuminen ja perhekeskuksen sijoittaminen Valkeavuoren uudelle koulukampukselle ovat pitäneet keskustan suunnitelmat auki, eikä torin kanssa enää odotella.

– Eiköhän hiekkaparkkikenttä ole jo riittävän kauan ollut Kaarinan paraatipaikalla, tuumii Haapasaari.

– Toki kerrostalotyömaat pitävät Kaarinan ydinkeskustan vielä pitkään työmaavaiheessa, mutta joistakin keskeneräisyyksistä olisi hyvä päästä nyt eroon.

Vastaa kaupungin kyselyyn

  • Asukaskysely torista löytyy tällä viikolla Kaarinan kaupungin verkkosivuilta täältä. Lisäksi kyselyyn voi käydä vastaamassa kaupungin palvelupisteillä Kaarina-talossa ja Piikkiön kirjastossa.
  • Torin lisäksi asukaskyselyyn toivotaan ideoita koko ydinkeskustan alueesta.