Kaarinasta kolme tornia mukana Tornien taistossa

0
Tornien taisto järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen. Arkistokuva Timo Jakonen/TS.

Kevään suurta lintuharrastuspäivää vietetään ensi lauantaina 7.5. Samaan päivään on yhdistetty kaksi tapahtumaa: kaikille linnuista kiinnostuneille tarkoitettu Bongaa päivä pihalla sekä perinteinen Tornien taisto, joka on jäänyt koronan takia kahtena vuonna järjestämättä.

Bongaa päivä pihalla -tapahtumassa lintuja havainnoidaan kotipihassa tai mökillä. Tarkoituksena on nauttia lähiluonnosta ja samalla laskea, kuinka monta lintulajia onnistuu näkemään tai kuulemaan omasta pihasta vuorokauden aikana. Tapahtuma on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tulokset ilmoitetaan BirdLife Suomelle verkkolomakkeella viimeistään maanantaina 9.5. Tulosten kertymistä voi seurata tapahtuman verkkosivuilta.

Tornien taistoon on ilmoittautunut tähän mennessä yli 250 lintutornia eri puolilta Suomea. Kaarinassa kisataan ainakin kolmessa tornissa: Vaarniemenkallion näkötornissa, Kuusistonlahden eteläisessä lintutornissa sekä Järvelän lintulavalla.

Tornien taistossa joukkueet pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia kello 5–13 välisenä aikana. Vierailijat ovat tervetulleita jokaiseen mukana olevaan torniin koko tapahtuman ajan. Littoisissa Järvelän lintulavalla järjestetään myös opastettu yleisöretki kello 10.