Kevätpäivä tuli Kotimäkeen – ”Voisiko tämän yhdistää bänditapahtumaan?”

0
Säätiedotus oli aluksi luvannut sadetta, mutta lopulta aurinko paistoi koko päivän. Erkka Verho Kotimäen kevätpäivässä. Kuvan otti erityisnuorisotyöntekijä Tricia Honkasalo.

Kotimäen koululla pidettiin lauantaina ensimmäistä kertaa Kevätpäivä-tapahtuma, jonka järjestäjinä olivat Kaarinan nuorisopalvelut.

Ajatus tempauksesta syttyi Kotimäen nuorisotilalla työskennelleen Erkka Verhon mielessä, kun hän mietti keinoja Littoisten alueen yhteisöllisyyden tukemiseksi.

– Halusin siirtää fokusta kaikkia yhdistäviin asioihin ja hyvään mieleen, aiemmin tapahtuma-alalla työskennellyt Verho luonnehtii.

Kevättempauksesta innostui joukko paikallisia toimijoita ja pienyrittäjiä sekä Kotimäen koulun oppilaita.

Tunnelmasta huolehti DJ-musa by Kuja, ja nälkää häätämään olivat saapuneet Nakkivaunu, kahvimopo ja hattarayrittäjä. Koulun tukioppilaat järjestivät pelejä, leikkejä ja yhteistanssin, kasvomaalauksia ja ilmapalloeläimiä sekä opastivat välituntiliikuntavälineiden käytössä. Koulun pihaan oli kurvannut myös nuorisopalveluiden liikkuva nuorisotila Nugipagu sekä Kennel McQuinn’s huskyja. Lisäksi pihalle laadittiin yhteisöllinen katutaideteos.

– Tapahtuma onnistui aivan huikeasti. Ihmisillä tuntui olevan kivaa, ja moni tuli kiittämään, Verho iloitsee.

Hän työskenteli tänä vuonna sijaisena Kaarinan nuorisopalveluissa ja palasi järjestämään Kotimäen kevätpäivän.

– Olisi mukavaa, jos myöhemminkin voisi järjestää samanlaisen tapahtuman. Sen voisi yhdistää Kotimäki Rock -tapahtumaan, jossa nuorten omat bändit ovat aiemmin soittaneet, hän miettii.