Kolme poimintaa kalenteriin Kaarinassa

0

JUOKSU Omaa kuntoa pääsee testaamaan kauniissa maisemissa. Lions Club Littoisen Littoistenjärven ympärijuoksussa kierretään järvi juosten, hölkäten, kävellen tai sauvakävellen. Reitti on 8,5 kilometriä, ja lähtö on Littoisten tehtaan kentältä. Tapahtuma on maksullinen, ja tuotot käytetään urheilun ja nuorison tukemiseen. Littoistenjärven ympärijuoksut 19.5. klo 18.30–24.

MARKKINAT Lauantaina Piikkiössä vietetään Piikkiö Päivää. Piikkiön keskustassa on myyntikojujen lisäksi kepparikisaa, musiikkiteatteria, taikuri, karuselli, roolihahmojen tapaamista, minihevosia ja penkkikunkku-kisa. Piikkiön kirkolla ja asemalla järjestetään opaskierros. Lisäksi Pontelasta löytyy Varsinais-Suomen liiton lähijunakatsaus sekä Tuorlan maaseutuopistosta Livia-tori. Livia-torilla on myyntikojujen lisäksi keppari- sekä polkutraktorirata, eläimiä ja maatalouskoneita. Minibussi liikennöi Piikkiön keskustan ja Tuorlan välillä, jotta kumpaankin voi osallistua ilman autoa. Piikkiö Päivä 21.5. klo 10–15. Opaskierros lähtee klo 13 kirjaston edestä.

SAIRAUDET Koronapandemian keskellä eletään yhä, vaikka rajoitukset ovat poistuneet. Torstaina infektiolääkäri Harri Marttila Tyksin sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksiköstä kertoo kaupungin järjestämällä luennolla pandemioista. Lisäksi Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén kertoo, mitä pandemian hoito on käytännössä tarkoittanut Kaarinassa. Luento 19.5. klo 18 Kaarina-talossa.