Koronatartunnat Kaarinassa jyrkkään laskuun – Influenssakausi vaikuttaa lievältä

0
Kaarina-lehden julkaisupäivinä tiedossa olleet uudet koronatapaukset. 19.1.2022 lehdestä eteenpäin kaikkia oireilevia ei enää ole testattu.

Kaarinan viikoittaiset koronatartuntojen määrät ovat lähteneet jyrkkään laskuun. Kun toukokuun alkupuoliskolla uusia koronatartuntoja oli kaarinalaisilla viikossa 276 ja 402, loppupuoliskolla uusien positiivisten näytetulosten määrä romahti terveydenhuollon näytteenotossa 73:een ja 47:een.

Käytännössä toukokuun loppupuoliskolla oli tartuntoja vajaa kuudesosa siitä, mitä toukokuun alkupuoliskolla.

Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén kertoo, että myös terveyskeskuksen koronakuormitus on selvästi vähentynyt. Sekä näytteenottoa, yhteydenottoja että osastohoitoa on koronaviruksen vuoksi aiempaa vähemmän.

– Tautia kuitenkin liikkuu yhä yhteiskunnassa. Virusmäärät jätevesissä ovat edelleen olleet korkeat. Ihmiset eivät ole vain hakeutuneet terveydenhuoltoon testeihin, kuten suositeltua onkin, Sandén huomauttaa.

Asukasta kohti virallisten tilastojen osoittamia tartuntoja on kahden viime viikon ajan ollut enemmän Kaarinassa kuin Turussa.

THL on tilastoinut Kaarinasta koko epidemian ajalta yhteensä 6563 koronatartuntaa. Käytännössä 18,5 prosenttia kaarinalaisista on sairastanut koronaviruksen. Näissä luvuissa eivät näy kotitestitulokset.

Tavallisen influenssan kautta povattiin toukokuuhun, mutta Sandénin mukaan toistaiseksi Kaarinassa on yhä ollut vain yksittäisiä influenssatapauksia.

Ilmaantuvuusluvut

  • Lieto 424
  • Paimio 385
  • Kaarina 348
  • Turku 311
  • Parainen 259
  • Ilmaantuvuusluku tarkoittaa kunnan koronatapausten määrää suhteessa sataatuhatta asukasta kohti viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan.