Koronavirus on Kaarinassa vähenemässä, influenssakausi alkamassa

0
Kaarina-lehden julkaisupäivinä tiedossa olleet uudet koronatapaukset. 19.1.2022 lehdestä eteenpäin kaikkia oireilevia ei enää ole testattu.

Kaarinan viikoittaiset uusien koronatartuntojen määrät ovat huhtikuussa heittelehtineet: ensimmäisellä viikolla uusia tartuntoja oli 28, seuraavalla 110, kolmannella viikolla 447 ja viimeiseksi 143.

Kuun alun pienet määrät eivät kerro niinkään siitä, että koronavirusta olisi yhtäkkisesti ollut vähemmän Kaarinassa kuin aiemmin, vaan sosiaali- ja terveysalan lakosta: Tyksin näytteenotossa ja analytiikassa oli huhtikuun alkupuolella tavallista vähemmän työntekijöitä, ja positiiviset koronanäytteet pääsivät tilastoihin vasta myöhemmin.

Keskimäärin uusia, terveydenhuollon näytteenotossa todettuja tartuntoja ilmaantui huhtikuussa Kaarinaan 180 viikossa.

– Kyllä tautia edelleen runsaasti Kaarinassa on, mutta huippu nähtiin maaliskuun lopulla, toteaa Kaarinan johtava ylilääkäri Antti Sandén.

– Sairaalahoidon tarve on yleisesti ollut nyt hiukan vähäisempi, ja positiivisten näytteiden osuus testatuista on laskenut.

Sen sijaan tavallisia influenssatapauksia on näkynyt Kaarinan terveydenhuollossa.

Ennusteen mukaan Suomen pahin influenssakausi on siirtynyt korona-ajan rajoitusten vuoksi alkuvuodesta toukokuuhun. Sandénin mukaan toistaiseksi varsinaisesta influenssaepidemiasta ei voi Kaarinassa puhua, vaan sairastuneet ovat olleet yksittäistapauksia.

THL on tilastoinut Kaarinasta koko epidemian ajalta yhteensä 6041 koronatartuntaa. Asukasta kohti tartuntoja on enemmän kuin Turussa.

17 prosenttia kaarinalaisista on sairastanut koronaviruksen. Luvuissa eivät näy kotitestitulokset.

Kaarina-lehden viikoittainen koronaseuranta julkaistaan kerran kuussa.

Ilmaantuvuusluvut

  • Kaarina 1686
  • Lieto 1684
  • Turku 1666
  • Paimio 1330
  • Parainen 1107
  • Ilmaantuvuusluku tarkoittaa kunnan koronatapausten määrää suhteessa sataatuhatta asukasta kohti viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan.