Kuka harhauttaa kaupunginjohtajan? Koululaiset saivat katukoristurnauksessa vastaansa Harri Virran

0
Sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Paatero (oikealla) on jalkapallokentillä tutumpi näky, mutta kyllä häneltä koripallokin sujui. Kuvassa keskellä Harri Virta.

K-Supermarket Katariinan parkkipaikka muuttui keskiviikkona jättimäiseksi katukoriskentäksi, kun Pirkka Street Basket -kiertue pysähtyi Kaarinassa. Mukana pelaamassa oli noin 350 alakoululaista kuudesta eri koulusta.

Koripalloa aikoinaan aktiivisesti pelannut kaupunginjohtaja Harri Virta oli koonnut turnaukseen oman joukkueen, jossa pelasivat sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Paatero ja hyvinvointikoordinaattori Hanna Inkeroinen.

Tapahtumassa pelattiin 10 minuutin mittaisia pelejä yhteen koriin. Peleissä ei laskettu koreja eikä pisteitä. Sen sijaan palkintoja jaettiin reilusta ja hyväntuulisesta kannustuksesta.

Rungon koulun 6.-luokkalaiset pojat saivat kunnian pelata kaupunginjohtajan joukkuetta vastaan. Pelin alku meni aikuisten hallitessa, mutta loppua kohti runkolaisten heitot alkoivat osua koreihin.

– Aika tasaista oli. Aluksi ehkä varottiin vähän liikaa, 6.-luokkalainen Alvar Frias kommentoi pelin jälkeen.

No, minkälaista oli pelata kaupunginjohtajaa vastaan?

– Hän oli aika pitkä meihin verrattuna, Alvar totesi kohteliaasti.

”Ihan paras koulupäivä”

Nuorena koripalloa aktiivisesti pelannut Harri Virta paljasti pelaavansa edelleen kerran viikossa koripalloa Polunvarren poikien kanssa Hirvensalossa. Joukkueessa pelaavat myös koripallolegenda Tapio Sten ja Teemu Rannikon isä Jari Rannikko.

– Koripallo on siitä hyvä laji, että se sopii kaiken ikäisille. Meidän vanhin pelaajamme on 84-vuotias, Virta kehui.

Kotimäen koulusta turnaukseen osallistuneet Ia Malena Mujo, Tuukka Virtanen ja Eero Välivaara olivat sitä mieltä, että keskiviikko oli vuoden parhaita, ellei paras koulupäivä.

Leikkimielisestä turnauksesta huolimatta he olivat laskeneet ainakin itse tekemiensä korien määrät. Eniten nuoret kertoivat odottavansa Littoisten koulun joukkueen kohtaamista, koska siellä pelaa heidän jalkapallokavereitaan.

Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Suomen Koripalloliiton, Ura Basketin ja K-Supermarket Katariinan kesken.