Kuka hoitaa linnanraunioiden kesäkioskia tänä vuonna?

0
Kesäkahvila sijaitsee raunioiden viereisessä keltaisessa vartijantuvassa. Arkistokuva.

Kuusiston linnanraunioiden vartijantuvan kesäkahvilaa ovat aiemmin pitäneet kaupungilla kesätöissä olevat kaarinalaisnuoret. Tämän vuoden kesäksi paikalle halutaan yrittäjä.

Kaupunki etsii parhaillaan kesäkioskin pitäjää vartijantupaan. Kioskin pitäisi olla auki 13.6.–18.8. välillä päiväaikaan vähintään neljänä päivänä viikossa. Tapahtumailtoina kioskin tulee olla auki iltakahdeksaan asti.

Kesäkahvilan yhteydessä on mahdollista järjestää esimerkiksi työpajoja ja tapahtumia. Tarvittaessa niihin on pyydettävä lupa Metsähallitukselta, joka omistaa alueen.

Kuusiston linnanrauniot on suosittu arkeologinen matkailukohde. Puuverhoiltu vartijantupa on 1900-luvun alusta, jolloin linnalla oli pysyvä vartija. Hän asui tuvassa. Lisäksi rakennuksessa oli matkailijoille levähdystupa sekä ullakkohuoneet tutkijoita varten.

Kaupunki toimittaa paikalle ulkopöydät 30 henkilölle. Lisäksi kaupunki maksaa vartijantuvan vuokran, sähkön ja veden sekä järjestää paikalle yleisövessojen siivouksen kahdesti viikossa. Kioskinpitäjän vastuulla on huolehtia yleisesti vessojen ja tuvan lähiympäristön siisteydestä.

Hakemuksia voi jättää 18.5. mennessä. Maanantaina 9.5. on mahdollisuus tutustua vartijantupaan. Kierrokselle on ilmoittauduttava etukäteen 6.5. mennessä osoitteeseen tove.forssell@kaarina.fi.