Mielipitei: Kaarinan Nappulat ei unohtanut tehdä avustushakemusta

0

Keskiviikkona 11.5.2022 oli Kaarina-lehdessä kirjoitus, joka koski kaupungin myöntämiä avustuksia kaarinalaisille urheiluseuroille. Kaarinan kaupungin Liikuntapäällikkö Tapio Svärd arvuutteli artikkelissa syytä Kaarinan Nappuloiden hakemuksen uupumiseen, olettamana, että hakemus oli unohtunut Kaarinan Nappuloiden toimesta tehdä.

Kaarinan Nappulat jätti kuitenkin hakemuksen perjantaina 25.3., eli määräaikaan mennessä. Hakemus tehtiin ensimmäistä kertaa kaupungin sähköisen järjestelmän kautta.

Kaarinan Nappulat tekee vuosittain useita hakemuksia, ja lähes kaikki hakemukset tehdään nykyään sähköisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vastaanottaja ei ole saanut lähetettyä hakemusta. Myöskään koskaan aiemmin ei ole ollut tarvetta erikseen varmistaa, että hakemus on tullut perille. Järjestelmästä ei tule kuittausta hakemuksen saapumisesta.

Lisäksi on mainittava, että hakemuksen jättöpäivänä olimme yhteydessä kaupungin liikuntapäällikköön ja varmistimme keskusliikuntapuiston KHT:n kustannuksia, jotta saamme oikeat luvut hakemukseen. Täten kummastelemmekin, että seuraavalla viikolla, kun hakemusten määräpäivä tuli täyteen, kukaan ei ollut meihin yhteydessä, kun hakemusta ei Kaarinan Nappuloiden taholta ollut saapunut.

Haluamme lisäksi korostaa, että järjestelmä oli kaupungilla käytössä ensimmäistä kertaa, ja on myös todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun kaupunki ei saanut hakemusta Kaarinan Nappuloilta.

Olemme olleet yhteydessä kaupunkiin asian tiimoilta, ja he vastaavasti lomakejärjestelmän toimittajaan. Vastauksia pitäisi saada parin päivän sisällä. Huolimatta avustuksen uupumisesta ja seuran kannalta ikävästä tilanteesta on seuran talous onneksi vakaalla pohjalla. Avustuksen puuttumisen aiheuttama vaikutus seuran toimintaan saadaan minimoitua, eikä lasten harrastustoiminnan jatkuminen ei ole vaarassa.

Kaarinan Nappuloiden johtokunta