Mielipitei: Lapsi pitäisi saada ohjattuun leikkipuistoon – minne?

0

Leikkipuistot, jonne lapsen voi hyvillä mielin jättää turvallisten ja ammattitaitoisten ohjaajien huomaan, ovat ehdottoman tärkeää toimintaa niille perheille, joissa lapset hoidetaan kotona.

Meillä ohjattua leikkitoimintaa puistossa käyttää jo toinen sukupolvi, ja lapset ovat siirtyneet päiväkotiin vasta eskari-ikäisinä. Ja kyllä, muidenkin mielestä he kaikki ovat sosiaalisia ja yhteiskuntakelpoisia.

Leikkipuistotoiminta suo lapsia kotona hoitavalle mahdollisuuden vaikka lääkärissä käymiseen, kun on paikka, jonne lapsen voi ennakkoon tiedossa olevana aikana jättää. Näin on siis Kaarinassa ollut vaan ei enää. Nykyisin on fb-ryhmästä tai soittamalla joka aamu tiedusteltava, minne lapsen voi viedä.

Silloin, kun on mahdollisuus auton käyttöön, tämä ei kovin suurta ongelmaa tuo, mutta on paljon äitejä (hoitajia), joilla autoa ei ole käytössä ja jotka kulkevat puistoon kävellen tai pyörällä. On äitejä äitiyslomalla tuomassa isosisaren puistoon, kun matkaa pitäisi jatkaa vauvan kanssa neuvolaan bussilla tai jalan. Aamulla huomaat, että oma Kuusiston puisto ei olekaan auki, vaan lapsi olisi vietävä Kesämäkeen, tai päinvastoin. Mistä kyyti, maksaako kaupunki taksin? Löytyisikö apu naapurista? Peruuta neuvola ja varaa uusi aika… mille ajankohdalle, jos puisto onkin kiinni?

Nämä lapset ovat pois kuormittamasta päivähoitoa. Halutaanko lapset tällä hypytyksellä pois ohjatusta leikkitoiminnasta, jotta se voidaan lopettaa lasten vähyyteen vedoten?

Onko myöskään ohjaajille mielekästä, että et ennen aamua tiedä, missä työpaikkasi on tänään? Olitko turhaan suunnitellut päivän touhut, johon tarvittavat välineet ovatkin toisessa puistossa?

Kuusiston puisto sulkeutuu kesäksi Poijulan remontin vuoksi, mutta toivottavasti syksyllä lapsi saa puistoilla omassa tutussa puistossa, tuttujen ja turvallisten ohjaajien hoivassa.

Seija Ranne

Mummi