Miksi uuden meluvallin istutukset revittiin auki Auranlaaksossa?

0
Kaarinantien meluvalli valmistui viime kesänä. Tänä keväänä työt jouduttiin kuitenkin tekemään uusiksi.

Kahteen kertaan tehdyt meluvallin maisemointityöt ovat herättäneet hämmennystä Auranlaaksossa. Kaarinantien varressa sijaitseva meluvalli purettiin Hämeentien risteystyömaan alta ja tilalle rakennettiin viime kesänä uusi meluvalli istutuksineen. Pari viikkoa sitten paikalle ilmestyi jälleen työkoneita ja viimekesäiset istutukset kaivettiin auki.

Kaarinan kaupunki on saanut useita yhteydenottoja meluvallin maisemointitöistä. Tosi asiassa kyseessä ei ole kaupungin, vaan Väyläviraston urakka, joka liittyy Turun Kehätien Kausela–Kirismäki -osuuden parannustöihin.

Minkä takia viime kesänä istutetut pensaat kaivettiin pois?

– Viime kesänä tehdyt istutukset epäonnistuivat, koska kesä oli niin kuuma ja kuiva. Lisäksi valvojamme huomasi, että istutusten joukossa kasvaa karhunköynnöstä, joka on siis vieraslaji ja jota siellä ei saisi olla. Karhunköynnöstä oli niin paljon, ettei sitä kannattanut lähteä kitkemään, vaan urakoija päätti, että vaihdetaan sinne kokonaan uudet mullat, Väyläviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää kertoo.

Käykö tällaista usein?

– Silloin tällöin näin käy. Poikkeuksellista oli se, että karhunköynnöstä oli niin paljon, että koko maa-aines jouduttiin vaihtamaan. Vastuu on tässä kohtaa maa-aineksen toimittajalla, koska mullan joukossa ei saisi olla vieraslajeja eikä rikkaruohoja, Sillanpää kommentoi.

Missä vaiheessa maisemointityöt ovat tällä hetkellä?

– Työt olivat hyvällä mallilla jo viime viikolla ja käsittääkseni nyt siellä on valmista. Tämä oli noin viikon homma.