Mopotalli pärähti käyntiin Krossissa

0
– Mopoissa yleisimpiä vaihtoa vaativia osia ovat jarrupalat ja polttimot, kertoo Jami Hämäläinen. Kuvassa hänen omistamansa mopo 1970-luvulta, Tunturi Super Sport.

Mopotallia, jonne kuka tahansa nuori voisi tulla rassaamaan omaa mopoa, on haviteltu Kaarinaan kauan. Viikko sitten toiveet kävivät toteen: mopotalli avautui Krossissa Hallimestarinkadulla.

Nyt nuoret voivat tulla Kaarinan mopotallille kolmena iltana viikossa viettämään aikaa ja korjailemaan mopoja, mönkijöitä, mopoautoja, kevytmoottoripyöriä ja polkupyöriä.

Tallia pyörittää ohjaaja Jami Hämäläinen, joka on lapsesta saakka ollut innostunut moottoreista. Hän on toistaiseksi virkavapaalla vakituisesta työpaikastaan, Kaarinan kaupungin toimintakeskus Toukosta, jossa hän ohjaa kuntouttavan työtoiminnan teknisiä työpajoja.

– Ensimmäisen peltomopon sain, kun olin 6-vuotias, nyt 27-vuotias Hämäläinen naurahtaa.

Hämäläinen oli seurannut mopotalli-keskustelua kiinnostuneena ja pisti työhakemuksen sisään saman tien, kun paikka vapautui.

Hämäläisellä on kotonaan useita mopoja ja autoja, ja hän on tuonut Kaarinan mopotallille muutaman vanhan moponsa näytille. Lisäksi mopotallista löytyy työkaluja, painepesuri, paljon lattiatilaa, kahvia, keksejä ja sohva. Viimeksi mainittua nuoriso oli erikseen pyytänyt.

Tallilta ei löydy mopon osia, vaan nuorten on käytävä ostamassa ne itse. Heidän ei tarvitse lähteä kauas: Krossista löytyy alan liikkeitä, Nesteen huoltoasemasta Motonetiin.

– Sen sijaan asutus on kaukana, joten tämä on erinomainen paikka mopotallille, miettii Hämäläinen.

Ensimmäisenä mopotallin aukiolopäivänä mopoilijat eivät olleet vielä löytäneet paikkaa, mutta jo seuraavana päivänä viisitoista nuorta ilmaantui mukaan.

– Viidakkorumpu alkoi nopeasti soida, iloitsee Hämäläinen.

Joka tapauksessa perheissä kannattaa vinkata nuorisolle, että mopotalli on avautunut ja siellä voi käydä.

Mopotalli auki keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15–20 sekä lauantaisin klo 13–18, syyskuun loppuun saakka. Kesätaukoa ei ole.