Pääkirjoitus: Voisiko Kaarinan keskustasta olla joskus ylpeä?

0

Kirsikkapuu, joka kukkii keväällä upeasti.

Muutama valtavaksi kasvava vaahtera, joista voi nykyisten kivitalojen keskellä seurata vuodenaikaa ja joiden varjossa on kesällä mukava istuskella katselemassa ihmisiä.

Piskuinen leikkipaikka, vaikka yksi keinu ja liukumäki, joihin taaperoiden kanssa voi pysähtyä hetkeksi, kun on heidän kanssaan asioimassa lapsiystävällisen kaupungin keskustassa. Taaperolle pienetkin kävelymatkat ovat pitkät.

Jonnekin vielä esiintymiskoroke, jossa näytelmäkerhot ja lavarunoilijat saavat esiintyä ohikulkijoille.

Siinä minun ehdotukseni, mitä tarvittaisiin Kaarinan ydinkeskustaan ja uudelle torille.

Kaarina on kaunis, luonnonläheinen ja hauskannäköinen kaupunki – jos ohittaa omassa mielessä Kaarinan ydinkeskustan. Keskusta ei enää ole yhtä kiusaannuttava kuin vielä pari vuotta sitten, kun vanhan pääkirjaston rakennusmöhkäle hallitsi katukuvaa, mutta eipä paikka vieläkään ylpeyttä herätä.

Pellolle 1970-luvulla perustetusta keskustasta ei saa millään vanhaa, perinteikästä kulttuurikaupunkia, mutta juuri nyt kaarinalaisilla on tilaisuus ideoida Kaarinan sydämeen jotain ihan muuta, millä kotikaupunki pääsee oikeuksiinsa.

Mitä sinä haluaisit Kaarinan ydinkeskustaan? Käy kertomassa kaupungin kyselyssä.

Maria Kesti