Pahimus: Kaarinan kau(n/h)ein piha

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinassa etsitään tänä kesänä kaupungin kauneinta rivitalopihaa. Kilpailu on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, sillä uusimpien tutkimusten mukaan kotipiha saattaa olla yhteydessä asukkaiden terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkijoiden mukaan sitä terveemmät asukkaat, mitä enemmän piha rehottaa.

Pahimuksen mielestä tämä tulisi ottaa huomioon kilpailun arviointikriteereissä.

Voikukkien nyppiminen kannattaa lopettaa heti alkuunsa, koska luonnonmukainen on kaunista. Nurmikon pituus mitataan viivoittimella. Kaikki alle 10 sentin mittaisella nurmikolla kisaan yrittävät hylätään alamittaisina. Pihaan asennetuista suihkulähteistä rapsahtaa miinuspisteitä, mutta riippukeinu on mainio lisä. Haravoinnista säästyvän ajan voi käyttää päivänokosiin.

Tuomaristo arvostaa pihoille maatumaan jätettyjä oksia ja lehtikasoja. Nurmikon seassa kasvavista sammalista ja sienistä saa ekstrapisteitä. Erityisen vaikutuksen tuomaristoon tekevät tuulen kaatamat puut, joille ei ole viitsitty tehdä mitään.

Voittaja palkitaan Pahimuksen näköisellä puutarhatontulla.