Parinkymmenen vuoden tauko katkesi: Ura Basket kaappasi SM-kultaa – ”Tunnelma oli mieletön”

0
Sukan leikkuu. Sen hoitaa perinteisesti mestaruuden voittanut joukkue. Sukkaa leikkasi Verneri Virtanen Elias Puran harteilla. Kuvan otti Juho Lauri.

Ura Basketin vuonna 2007 syntyneet pojat, joista Kaarina-lehti kertoi viime viikolla, voitti viikonloppuna Kaarinassa Robert Petersen Cupin eli 15-vuotiaiden poikien SM-kultaa.

Joukkue sai nyt paikan 16-vuotiaiden SM-sarjassa, ja lisäksi pojat jatkavat kansainvälisessä EYBL-sarjassa, jonka Superfinaali pelattiin hiljattain Kaarinassa.

Joukkueen päävalmentaja Antti Saarinen kuvailee SM-finaalin tunnelmaa Valkeavuoressa mielettömäksi.

– Liput heiluivat ja rummut pauhasivat. Katsojia oli ennätysmäärä, parikolmesataa, ja meteli oli valtava. Ei tällaista ole ennen koettu!

Yleisössä oli sekä kaarinalaisia että muiden joukkueiden tukijoukkoja.

Saarinen on valmentanut joukkuetta neljä vuotta. Avainpelaajat ovat treenanneet Ura Basketissa yhdessä pikkupojasta saakka.

– Tämä ikäryhmä on aika poikkeuksellinen. Kotimaan turnauksista he ovat lähes aina tulleet mitalit kaulassa takaisin, hän miettii.

– He ovat mukavia ja ulospäin suuntautuneita kavereita, joilla on kova kilpailunhalu. Lisäksi kokemukset kansainvälisiltä kentiltä näkyvät nyt kotimaassa.

Yhteensä Ura Basketille on vuosien mittaan kertynyt seitsemän juniorisarjojen SM-mitalia.

– Viimeksi SM-kultaa on tullut koko seuraan parikymmentä vuotta sitten, kertoo Ura Basketin toiminnanjohtaja Timo Virkkula.

Viikonloppuna Kaarinassa mittelemässä oli kahdeksan joukkuetta. Finaalissa Ura voitti BC Nokian luvuin 74–66.

Sekä Ura Basket että BC Nokia olivat helpohkosti selvittäneet tiensä finaaliin. Ura Basket kertoo verkkosivuillaan, että ensimmäinen puoliaika oli vielä tasaista ja tunnustelevaa ja puolustuspäässä hurja lataus näkyi vastaavasti yli-innokkuutena ja turhina virheinä. Kummankin joukkueen virhetili täyttyi nopeaan tahtiin. Läpi pelin vierasjoukkue hivuttautui lähemmäs voittoa, pahimmillaan neljän pisteen päähän.

– Meidän pelaajamateriaalimme laajuus ratkaisi tämänkin matsin. Kuka vaan voi nousta penkiltä ratkaisijaksi. Ykköspointit olivat virheiden takia loppupelin ajan sivussa, mutta uusia onnistujia löytyi jälleen, Saarinen analysoi verkkosivuilla.