Piikkiö Päivä oli täynnä taikuutta – Penkkikunkun tittelistä kisataan jatkossakin

0
Piikkiöläinen 6-vuotias Miisa Koskimäki sai kukkaprinsessalta kasvomaalauksen.

Piikkiö Päivää päästiin juhlimaan parin vuoden tauon jälkeen sankoin joukoin. Vuodesta 1986 järjestetty tapahtuma ehti olla koronan vuoksi pari vuotta tauolla, joten tänä vuonna juhlittiinkin sitten kolmen vuoden edestä.

Päivä oli kirjaimellisesti täynnä taikaa, sillä lavalla nähtiin muun muassa paikallinen taikuri Eliel Lintula sekä taikavoimilla varustettuja prinsessoja. Oman taikansa tapahtumaan toi aurinko, joka porotti täydeltä taivaalta koko päivän.

Rannikon Voiman teltalla pidettiin penkkipunnerruskilpailu, jonka päätteeksi Piikkiön ensimmäiseksi Penkkikunkuksi selviytyi Valtteri Ratia. Kilpailusta on tarkoitus tehdä Piikkiöön vuosittainen perinne.

Kirkon edessä Suomen Vuonohevosyhdistys palkitsi useassa sarjassa keppihevoskilpailujen voittajia. Haasteluokassa oli mukana aikuisia, joista jokaisen 50 euron osallistumismaksu lahjoitettiin ukrainalaisille lapsille.

Kaarinan-Piikkiön Sydänyhdistyksen teltalla pääsi harjoittelemaan sydäniskurin käyttöä ja Piikkiön VPK:n pisteellä tutustumaan paloautoihin sekä kokeilemaan tulipalon sammutusta Ryhmä Hausta tutun Samppa-koiran kanssa.

Musiikkikoulu Iloinen tarjosi lapsille maksuttomia muskarituokiota ja reserviupseerien teltalla pääsi ampumaan laser-aseilla. Kaarinan oppaat johdattivat ihmisiä kulttuurikävelylle ja Pontelassa keskusteltiin lähijunaliikenteen tulevaisuudesta.

Piikkiö Päivät ry:n puheenjohtaja Matti Uimonen kutsui kaikki halukkaat mukaan ensi vuoden tapahtuman järjestelyihin.

– Tänä vuonna aloimme valmistella tapahtumaa koronatilanteen vuoksi ihan viime tingassa pienellä porukalla. Tämä päivä ylitti meidän kaikki odotukset!

Tänä vuonna Piikkiö Päivät teki yhteistyötä myös Tuorlan avointen ovien ja Livia-torin kanssa. Kahden piikkiöläistapahtuman välillä oli koko päivän maksuton bussikuljetus.

– Bussit olivat molempiin suuntiin täynnä koko päivän, ja Tuorlasta tuli tänne paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät olleet aiemmin käyneet Piikkiö Päivillä, Uimonen kertoo.

Teksti ja kuvat: Janica Vilen