Prinsessoja, ritareita ja tv-tähtiä – Tuleva viikonloppu tarjoaa Kaarinassa runsaasti tekemistä lapsiperheille

0
Kirjaston lasivitriiniin on koottu teemapäivän kunniaksi prinsessa-aiheinen näyttely. Kuvassa Heidi Heiniö.

Onko Kaarinassa lainkuuliaisia lapsia? Se nähtäneen viimeistään lauantaina, kun televisiosta tutut, lupsakat liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti saapuvat esiintymään Kaarinaan. Yleisölle maksuttomat esitykset järjestetään Kaarina-salissa kello 14.30 ja 17.

Alun perin Maltin ja Valtin piti esiintyä Mannerheimmin Lastensuojeluliiton Kaarinan yhdistyksen 90-vuotisjuhlissa kaksi vuotta sitten.

– Koronan takia juhlat ovat siirtyneet, ja nyt päästäänkin juhlimaan jo yhdistyksen 92-vuotissynttäreitä, MLL Kaarinan puheenjohtaja Susanna Grandell kertoo.

Esitysten välissä tarjoillaan synttäriherkkuja ja jaetaan ilmapalloja. Lapsilla on mahdollisuus myös piirtää synttärikortteja, osallistua arvontaan ja tavata Mamma Marakatti -maskotti. Maltin ja Valtin esityksiin mahtuu 200–350 ensimmäistä katsojaa.

– Molemmat esitykset ovat saman sisältöisiä. Jos kaikki katsojat eivät mahdu ensimmäiseen esitykseen, niin varmasti ainakin toiseen, Grandell uskoo.

Yli 90-vuotisen historiansa aikana MLL Kaarina on ehtinyt järjestää monenlaista toimintaa, kuten maatalouskerhoa, ryhtineuvolaa, uimakouluja, hiihto- ja juoksukilpailuja.

Entäpä jos yhdistys olisi järjestänyt koko perheen tapahtuman 90 vuotta sitten, minkälainen se olisi ollut?

– Jaa-a, luultavasti jonkinlaiset markkinat keskustassa. Ehkäpä siellä olisi ollut musiikkia ja jonkinlainen näytelty esitys, Grandell pohtii.

Tapahtuma kuninkaalliseen makuun

Kuninkaallisesta elämästä haaveileville lapsille on tarjolla ohjelmaa Kaarinan pääkirjastossa perjantaina kello 16–19. Kaikille avoin ja maksuton Prinsessat ja ritarit -tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Järjestelyistä vastaavan informaatikko Heidi Heiniön mukaan tapahtuma syntyi, kun kirjastossa pohdittiin, minkälainen teemapäivä puhuttelisi perheen pienimpiä.

Pääkirjastossa on järjestetty aiemmin isommille lapsille suunnattuja Kitsunecon ja Harry Potter -tapahtumia, joissa on ollut parhaimmillaan satoja kävijöitä.

Prinsessat ja ritarit -tapahtumassa on mahdollisuus laukata omalla keppihevosella keppariradalla, painaa oma, kuninkaallinen pinssi ja osallistua aarrejahtiin. Kävijät voivat halutessaan pukeutua teeman mukaisesti ja ottaa itsestään muistoksi kuvan valokuvausseinää vasten.

Lapsille ja lapsenmielisille

  • Prinsessat ja Ritarit pe 13.5. klo 16–19 Kaarina-talossa.
  • MLL Kaarinan synttärit la 14.5. klo 14–18 Kaarina-talossa.
  • Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.