S:t Karins skolanille pronssia Euroopan suurimpiin kuuluvassa koulu-urheilukisassa

1
Pronssia voittanut joukkue juoksi 5 x 80 metrin viestin.

Kaarinalaislapsilla oli upea tuliainen Stafettkarnevalenista, joka on suomenruotsalaisten koulujen tärkein vuosittainen urheilukisa ja Euroopan suurimpia koulu-urheilukilpailuja. 5- ja 6-luokkalaisten poikien joukkue S:t Karins svenska skolanista voitti finaalissa pronssia.

– Ihan mielettömän hyvältä tuntuu! hehkuttaa liikunnanopettaja Nicolina Eriksson.

– Meille jo semifinaaliin pääsy näissä kisoissa oli todella iso asia. Emme ole aiemmin päässeet semifinaaliin, enkä osannut unelmoidakaan, että saisimme finaalissa vielä mitalin!

Stafettkarnevalenissa oli tänä vuonna 1600 joukkuetta. Mukana oli noin 10 000 nuorta 200 koulusta. Semifinaaleihin otettiin 32 parasta aikaa.

Kisaamassa oli yhteensä 48 oppilasta Kaarinasta 9 joukkueessa. Poikajoukkueen lisäksi myös viitos- ja kuutosluokkalaisten tyttöjoukkue S:t Karins skolanista pääsi semifinaaliin.

Pronssia voittaneessa joukkueessa juoksivat Linus Lindholm, Emil Törn, Alvin Udd, Eeli Asikainen ja Moritz Harilahti.

– He olivat niin rauhallisia, että ajattelin heillä olevan tottuneina kisaajina hyvät kisahermot. He kuitenkin kertoivat jännittäneensä paljon, koska eivät olleet kilpailleet Stafettkarnevalenissa aiemmin. Sanoin, että nyt menette ja voitatte, ja he vastasivat, että todellakin, kertoo Eriksson.

Pojat harrastavat kilpaurheilua ja olivat jo valmiiksi erittäin nopeita juoksijoita. Etukäteen koulussa harjoiteltiin lähinnä sitä, miten vaihtaa kapulaa sujuvasti. Tavallisten liikuntatuntien lisäksi kisaan lähtijöillä oli kaksi ylimääräistä harjoituskertaa.

Suomenruotsalaisilla kouluilla ei ole muita valtakunnallisia urheilukisoja alakoululaisille. Stafettkarnevaleniin osallistuu peruskoulujen lisäksi toinen aste, ja tapahtuma on näyttävä. Kultaa voitti Cygnaeus skolan.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.