Suomen parhaimpina pidetyt Ura Basketin junnut kokivat Superfinaalissa kovia

0
– Tämä oli eka kerta, kun meillä on ollut näin paljon katsojia, kommentoivat kotijoukkueesta Aleksi Julkunen, Topias Reinikka, Rasmus Laurila, Anttoni Ala-Nissilä, Elias Pura ja Verneri Virtanen.

Ura Basket sai kunnian isännöidä EYBL:n Superfinaalia ensimmäistä kertaa Suomessa, seuran 15-vuotiaiden eli vuonna 2007 syntyneiden poikien menestyksen myötä.

Ura Basketin tämän ikäluokan pojat olivat kärsineet koko kaudella tappion vain kerran, ja heitä on luonnehdittu Suomen parhaimmiksi ikäluokassaan. Nyt pojat saivat ensimmäistä kertaa vastaansa koko Euroopan huiput.

– Vastukset ovat Superfinaalissa aivan eri tasoa kuin aiemmin. Tietenkin on ollut arvokasta saada Suomessa mitaleita, mutta jos päämääränä on ammattiura, paljoa ei opi, jos on aina saanut murskata vastustajansa. Nyt näiden poikien on mahdollista nähdä, missä pistää paremmaksi, pohti seuran valmennuspäällikkö Arttu Mannelin.

– Ja turpiin tuli täällä heti! luonnehtivat pojat itse.

Kaarina-lehti jututti perjantaina joukkueesta Aleksi Julkusta, Topias Reinikkaa, Rasmus Laurilaa, Verneri Virtasta, Anttoni Ala-Nissilää ja Elias Puraa. Takana oli silloin vasta yksi peli, skopjelaisjoukkuetta vastaan, joka myöhemmin voitti koko turnauksen.

– Peli oli kova. Vastustajat olivat aiempaa fyysisempiä, isompia ja vahvempia, mietti Elias.

Lopputulemana opetuksia kertyi paljon, sillä Suomen parhaimpina pidetyt järjestäjäseuran pojat hävisivät jokaisen ottelunsa Superfinaalissa. Toisaalta ainoastaan skopjelaisia vastaan piste-eroa tuli kunnolla. Muiden joukkueiden kanssa häviöt olivat pienestä kiinni, ja pelit olivat tiukkoja ja tasaisia.

Poikien parhaimmuus Suomen kärjessä ratkaistaan tulevana viikonloppuna Littoisten monitoimitalolla ja Valkeavuoren liikuntahallissa. Silloin pelataan koripallon Robert Petersen Cup, jossa otellaan vuoden 2007 ikäluokan Suomen-mestaruudesta. Pelejä on 12, joista kaksi ensimmäistä pelataan monnarilla, muut Valkeavuoressa.

Yleisö voi tulla seuraamaan pelejä ilmaiseksi. Lisäksi Superfinaalin pelien striimit ovat katsottavissa verkossa maksusta toukokuun loppuun asti.

Otteluraportti:Latvialaisten rikkeet eivät auttaneet Uraa voittoon

SANTERI JOKIHARJU Viime lauantaina Valkeavuoren palloiluhallissa huippujuniorikoristurnaus EYBL jatkui Ura Basketin kannalta mollivoittoisesti Latvian Riiasta kotoisin olevaa DSN:ää vastaan. DSN oli ottelun alusta asti pienoisesti niskan päällä, ja Ura joutui olemaan koko ajan takaa-ajajan roolissa.

Ensimmäinen neljännes mentiin tasaisissa merkeissä, ja se päättyikin lukemin 16–16. Toisella neljänneksellä Uran halpa korin edusta koitui kohtaloksi, kun latvialaisten Maikls Burmistrovs pääsi yllättävän monta kertaa pienillä tanssiaskeleilla Uran puolustuksen ohi korille. Kolmannen neljänneksen heitot Uralla eivät ottaneet ilmaa alleen, ja latvialaiset johtivat kolmannen jakson lopussa jo kuudella pisteellä tilanteen ollessa 54–48.

Neljännelle ja viimeiselle jaksolle Ura aloitti huiman loppukirin. Jakson alussa DSN karkasi jo kymmenen pisteen karkumatkalle, kunnes viisi minuuttia ennen loppua Anttoni Ala-Nissilän kolmen pisteen heitto tuo Uran tasoihin tilanteeseen 60–60. Loppua kohden rauta kolisi väärässä päässä, ja DSN otti voiton lukemin 65–62.

Lue lisää EYBL:n turnauksesta täältä.