Tyrskähdetty: Kaarinan tori Kallentoriksi ja oikean diagnoosin sain tiuskimisen jälkeen

0

Eikös Hovirinnan rannan tuntumaan voisi istuttaa kirsikkapuita niin että saataisiin Kaarinaankin oma hamani?

Toiveikas

Kun ydinkeskustan rakennustoiminta on päättynyt, kaarinalaiset odottavat luvattua puistikkoa ja toria. Puistikon nimeksi ehdotan Itsenäisyyden aukiota, sinne kasveiksi kevään ensimmäisiksi kukkijoiksi kirsikkapuita, kesähelteitten varjoa antamaan magnolioita ja hevoskastanja. Joulukuun 6. päivänä syttyisivät Itsenäisyyden aukiolla jouluvalot joulukatumme lisäksi. Torin nimeksi ehdotan Kallentoria, onhan sieltä suora kävelytie Kallenraitille.

Kotikunnailt

Olen säästänyt Kaarina-lehden 19.4.2017 artikkelin, jossa kerrotaan Kaarinan torin yleissuunnitelmasta. Nyt olisi kiinnostavaa kuulla kaupungilta, missä mennään. Vuoden 2017 suunnitelma ei taida pitää paikkaansa. Taloja tulee tuhka tiheään, vihreys puuttuu.

Viihtyisyyttä keskustaan

Kaarina-lehden toimitus: torista kerrotaan täällä ja täällä.

Tyrskähtäjälle, jonka mukaan peurat kuuluvat metsään eivätkä pihoille. Kannattaisiko harkita muuttamista kerrostalon ylimpään kerrokseen, jos luonto tunkee liian lähelle?

Peurat ovat osa luontoa

Viime Kaarina-lehden artikkelissa Kaarina-talon kivetyksistä saattoi saada käsityksen, että Kuntec ei olisi korjannut kivetyksen vakavimpia virheitä eli lohkeamisia, joita ilmaantui vuonna 2018. Nämä ongelmat Kuntec kuitenkin on korjannut. Erimielisyyttä on ennen kaikkea ollut näiden takuukorjausten jälkeisistä kaupungin vaatimuksista, kuten kivetyksen ja pyörätien välisen raon pienentämisestä.

Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari

Soitin avun tarpeessa hätäkeskukseen tukehtumisen tunteen ahdistuksessa. Ambulanssin töykeä naisensihoitaja tiesi jo makuuhuoneeni ovella: sää olet vaan hermostunut. Olen tietysti hermostunut, kun en saa hengitettyä. Työpari mittasi kuumeen. Tutkimus oli siinä ja diagnoosi valmis. Soittivat sentään kela-taksin. Yhteispäivystyksen jokainen hoitaja oli herttainen, auttava, tutkiva, keskittyvä. Sain lopulta oikean diagnoosin vähättelyn ja tiuskimisen sijasta.

Käytösoppiin