Valkeavuoren koulu­kampuksen budjetista lopullinen päätös ensi viikolla

0
Arkistokuva Valkeavuoren koululta.

Sekä Kaarinan tekninen lautakunta että kaupunginhallitus ovat näyttäneet vihreää valoa sille, että Valkeavuoren koulukampushankkeesta ei ryhdytä tinkimään vaan kaupunki suostuu 12 miljoonan euron lisämäärärahaan. Lopullisesti asiasta tehdään päätös tulevana maanantaina, kun Kaarinan kaupunginvaltuusto kokoontuu.

Sekä lautakunnassa että kaupunginhallituksessa päätös oli yksimielinen.

– Mahtavaa, että tämä on menossa läpi! hehkuttaa Jenny Seppälä Valkeavuoren koulun vanhempainyhdistyksen hallituksesta.

– Osa oppilaista on viettänyt koko peruskoulunsa nyt parakeissa. Tässä kouluhankkeessa on mennyt käsittämättömän kauan.

Yhdistys toivoo, että heti, kun uudisrakennusten paikat vahvistuvat, ankeille piha-alueille saataisiin jo rakennusaikana telineitä ja tekemistä. Pihoille luvattiin pieniä kohennuksia vuosi sitten, mutta tuloksia on ollut laihasti.

Urakkakilpailun perusteella koulukampuksen budjetti kohosi huimat 39 prosenttia: hankkeelle oli varattu 31 miljoonaa euroa, mutta summa ylittyi 12 miljoonalla eurolla. Rakennuskustannusten yleisen hinnannousun lisäksi muutosta selittää se, että kustannusarvio oli alun perinkin kireä.

Samalla kaupunki varautuu indeksiehtoon eli siihen, että koulun rakennuskustannukset sidotaan puolivuosittain tarkistettavaan Tilastokeskuksen indeksiin. Ilman indeksiehtoa, joka saattaa tuoda vielä 2,5 miljoonan euron lisälaskun, urakoijien olisi täytynyt sisällyttää vastaavan kokoinen riskilisä tarjoushintaansa.