700 000 euroa koulun pihan rakentamiseen

0
Hovirinnan uusi koulu on valmis, mutta piha-alueen rakentaminen nielee vielä rahaa. Arkistokuva/Lennart Holmberg

Kaupunginhallitus myönsi maanantaina 710 000 euron lisämäärärahan Hovirinnan koulutalon rakennushankkeeseen. Itse koulu on jo valmistunut, mutta rahaa tarvitaan piha-alueen suunnitelmien toteuttamiseen.

Hovirinnan koulun pihalle on tulossa monipuolinen leikkialue leikkivälineineen ja urheilukenttineen. Lisäksi piha-alueelle tehdään osana taidehankintaa taiteilijan ja koululaisten yhdessä toteuttamia kivihahmoja. Purettavan koulun paikalle tehdään uuden koulurakennuksen huoltopiha sekä pyörä- ja autopaikkoja.

Vanhan koulurakennuksen purkutyöt käynnistyvät lähiviikkoina ja piha-alueen rakentaminen alkaa kesän aikana. Tavoitteena on rakennuttajapäällikkö Markku Leinosen mukaan saada pihan rakennustyöt mahdollisimman pitkälle kesän ja syksyn aikana, mutta kaupunki on varautunut myös siihen, että tarvikkeiden toimitusajoista johtuen osa rakennustöistä voi venyä ensi vuoteen.