Antti Tuisku sai hanurit heilumaan Saaristo Openissa – Uudistunut festarialue ja kova artistikattaus keräsivät kehuja

0
Antti Tuiskun keikalla eturivissä festaritunnelma oli taivasta kohti kohonneita käsiäkin korkeammalla.

Ihmiset istuskelivat nurminiityllä vilttien päällä, lauloivat ja hyppivät keikoilla sekä nautiskelivat kojujen antimista ja auringosta.

Torstaista lauantaihin Saaristo Openissa yleisöä suuresti keräsivät Kaija Koo , Antti Tuisku sekä Abreu . Vähemmän väkeä innostui seuraamaan Mariskan , Cledoksen ja Maustetyttöjen esityksiä.

Tarkkaa kävijämäärää ei ole vielä tiedossa, mutta järjestäjien arvio on 15 000–20 000 festarijuhlijaa koko kolmen päivän ajalta.

Suuresta väkijoukosta huolimatta tapahtuma sujui ilman suurempia häiriöitä. Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikomisario Stephan Sundqvist arvelee, että kyseiselle festarille osallistuvien keski-ikä saattaa vaikuttaa siihen, että mitään merkittävää häiriötä ei ilmennyt.

– Kiitokset ja kehut juhlaväelle sekä tietysti järjestäjille, Sundqvist sanoo ja kertoo tapahtumassa olleen vain vähän nahinaa ja kaksi tapausta, kun päihteitä oli nautittu liikaa. Väkijoukkoon nähden se on hyvä saldo.

Jonotuskriisi

Torstaina odottelu porottavan auringon alla sai muutamia festarijonossa seisovia huutelemaan ja kiroamaan. Tähän reaktioon saattoi vaikuttaa myös humalatila, mutta ihmiset olivat aiheestakin hieman närkästyneitä.

Festivaalin ensimmäinen päivä alkoi pienellä kaaoksella, kun järjestelyt festarialueen porteilla eivät sujuneet soljuvasti. Ihmiset kerääntyivät vääriin jonoihin ja työntekijöitä oli yksinkertaisesti liian vähän.

Saaristo Openin tekninen tuottaja Toni Ruohonen kertoi syyksi torstain jonoihin sen, että väenpaljous pääsi yllättämään. Aurinkoinen päivä houkutteli ihmiset aikaisemmin liikkeelle, kuin mitä oli arvioitu.

Yrityslippuja, joita oli reilu 5000, jonotettiin nimilistajonosta. Nimilistajonossa oli myös arvonta- sekä talkoolipuilla festareille saapuvia tuplamäärä. Tämä johtui siitä, että myös viime vuoden arpaonnisten sekä talkoolaisten liput oli siirretty tälle vuodelle.

– Jonot olivat vähän sellaiset kuin ämpäreitä olisi jaettu, Ruohonen vitsailee.

Perjantaina ja lauantaina jonotus kulki sujuvammin. Palautetta oli tullut kuitenkin torstain jonokriisin lisäksi vessa- ja kaljajonoista. Tähän Ruohonen kommentoi, että Saaristo Openin kaltaisessa isossa tapahtumassa tältä ei voi oikein välttyä, vaikka vessoja ja juomakojuja olisikin paljon.

Vastapainoksi saatiin onneksi myös paljon positiivista palautetta. Festarialueen viihtyisyys oli aivan uudella tasolla säkkituolien, kojujen, ylänurmialueen suuruuden sekä oleskelualueiden ansiosta. Toinen lava toi myös palautteen mukaan festarialueelle lisää tunnelmaa.

Myös tämän vuoden esiintyjäkaarti sai kehuja. Festaria markkinoitiin Saaristo Openin historian kovimmalla artistikattauksella ihan syystä.

Torstain, perjantain ja lauantain lämpimät säät osuivat juuri festarien kanssa kohdilleen kuin tilauksesta. Lauantai-ilta viileni kuitenkin äkkiä ja kylmyys yllätti juhlijat. Festareilla näkyi paljon shortseja, hameita ja hihattomia ja ihmiset valittelivat kylmyyttä. Tässä tilanteessa muutamat suuntasivat festarikojulle ostamaan hupparin lämmikkeeksi. Festaritunnelma, väenpaljous sekä tanssiminen kuitenkin lämmittivät.