Ehdota nimeä uudelle hyvinvointialueelle

0
Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle etsitään nimeä nimikilpailulla.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle etsitään nimeä nimikilpailulla. Osuvaa nimeä voi ehdottaa osallistumalla verkkokyselyyn. Verkkokysely on auki 9.–15. kesäkuuta.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään lopullisen nimivalinnan tekemisessä. Nimestä päättää Varsinais-Suomen aluehallitus kesän kuluessa.

– Pohdimme, että nimen ideointi yhdessä tuo hyvinvointialuetta tutummaksi meille kaikille. Toivottavasti löydämme nimen, joka viestii palveluistamme, toimii arjessa niin suomeksi kuin ruotsiksi ja olisi myös verkkopalveluissa kätevä käytössä, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja .

Hyvinvointialueen virallinen nimi on Varsinais-Suomen hyvinvointialue (ruotsiksi Egentliga Finlands välfärdsområde). Hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 alkaen, jolloin palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.