Innostavatko Osku ja Kata ihmiset pyöräilemään?

0
Kaarina-talolla kesätöitä tekevän Lilja Laurikarin työnkuvaan kuuluu pyörien siirtäminen varastosta esille sekä päivän päätteeksi taas yöksi varastointi.

Kesäkelit ovat täällä ja niin ovat myös Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelujen tarjoamat kesäpyörät. Myös kypäriä löytyy, jotta pyöräily on turvallista.

Pyöriä on voinut lainata viime viikon alusta lähtien palvelupiste Fiskarista, joka sijaitsee Kaarina-talossa. Pyörät ovat nimetty Oskuksi ja Kataksi. Osku tulee Oskarintalosta ja Kata-nimi juontaa Pyhän Katariinan kirkosta.

Aiemmin Vaski-kirjastolta sai kesäisin lainata polkupyöriä, mutta ne hävisivät Kaarinan katukuvasta vähäisen suosion vuoksi. Nyt kesäpyöräkonseptille annetaan uusi yritys ja jää nähtäväksi, innostuvatko ihmiset pyöräilemään Kaarinassa.

Kesäpyörät Osku ja Kata ovat lainattavissa maanantaisin klo 9–17 sekä tiistaista perjantaihin klo 9–16 . Pyörien lainaamiseen ei tarvitse muuta kuin kuvallisen henkilötodistuksen. Pyörien ajolle ei ole aikarajaa, vaan kesäfillarilla voi polkea vaikka koko päivän.

Fiskarin palvelupiste toimii myös Kaarinan virallisena matkailuneuvontapisteenä, joten jos kaipaa vinkkejä päivän pyöräilykohteeksi, niitä osataan varmasti antaa.