KaaPon ottelu sarjakärkeä vastaan päättyi 2-0 tappioon – Näin seuran puheenjohtaja kommentoi valmentajanvaihdosta

0
Kaudella 2021 KaaPon edustusjoukkueen päävalmentajaksi kiinnitetty Pasi Läpinen sai lähteä. Joukkueen ensimmäisenä tavoitteena on saada suunta käännettyä ja voittoja alle. Arkistokuva Jori Liimatainen/TS

Tampere United voitti tiistai-iltana Keskurilla pelatussa jalkapallo-ottelussa KaaPon lukemin 0-2. KaaPo on miesten Kakkosessa sarjataulukon viimeisenä, kun taas Tampere United pitää sarjan kärkipaikkaa.

KaaPo purki sopimuksen edustusjoukkueen päävalmentajan Pasi Läpisen kanssa vain pari päivää ennen ottelua. Läpinen nimettiin edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudella 2021.

– Päädyimme perinteiseen ratkaisuun, että tehdään valmentajanvaihdos ja yritetään saada sitä kautta tuloksia paranemaan, seuran puheenjohtaja Olli Tuominen kommentoi, mutta myöntää, ettei heikkoa menestystä voi panna yhden miehen piikkiin.

– Joukkueeseen tuli aika paljon muutoksia viime kaudesta, ja vaikka saimmekin uusia pelaajia, peli ei lähtenyt vain rullaamaan. Joukkue on kärsinyt myös loukkaantumisista. Jotakin muutosta tarvitaan, tässä tilanteessa tämä oli paras ratkaisu, hän perustelee.

Valmennusvastuun kantaa toistaiseksi kakkosvalmentajana toiminut Esa ”Nipa” Nieminen . Tuomisen mukaan Niemisen rinnalle yritetään löytää joko uusi päävalmentaja tai kakkosvalmentaja.

– Muutama puhelu on soitettu, mutta ei ole vielä mitään konkreettista kerrottavaa. Keskellä kautta ei valmentajia ole hirveästi tarjolla.

KaaPo lähti keväällä sarjakauteen haastajana. Ensimmäisenä tavoitteena on Tuomisen mukaan saada nyt suunta käännettyä ja voittotili auki. Joukkueella on kasassa vasta neljä pistettä.

– Minimitavoitteena on pitää sarjapaikka. Kautta on vielä 15 peliä jäljellä ja pisteitäkin ihan riittävästi jaossa, hän toteaa.