Kaarinan kaupunginvaltuutetuille jaettiin ansiomerkkejä

0
Kaarinan kaupunginvaltuutetuille jaettiin maanantaina ansiomerkkejä. Kultaisen ansiomerkin 30-vuotisesta toiminnastaan kunnan hyväksi saivat Marja Hakalax, Hannu Hurme ja Jarmo Järviö sekä Sanna Tähkämaa ja Markku Ilus, jotka eivät ehtineet kuvaan. Hopeisella ansiomerkillä palkittiin Kari Friman, Åsa Gustafsson, Irja Gustafsson, Jukka Haroma, Jukka Helttula, Kimmo Hollmén, Jere Järvinen, Esko Koivisto, Tapani Mellanen, Riitta Nissilä, Mari Saario, Aimo Sillanpää, Keijo Tapper, Jari Tulonen sekä Marjukka Viljanen. Timo Kirjonen, Tapani Mellanen sekä Tiina Tuomarila saivat myös hopeiset ansiomerkit, mutta eivät olleet tilaisuudessa.

Maanantaina Kaarina-talolla valtuustosalissa jaettiin Kaarinan kaupunginvaltuutetuille ansiomerkkejä. Ansiomerkkien jakotilaisuus oli siinä mielessä erityinen, että koronavuosien jälkeen päästiin kokoontumaan yhteen Kaarina-talolle.

Viisi Kaarinan kaupunginvaltuutettua palkittiin kultaisella ansiomerkillä, joka merkitsee 30:a vuotta toimintaa kunnan palveluksessa. Kultaisen ansiomerkin tilaisuudessa saivat Marja Hakalax , Hannu Hurme ja Jarmo Järviö . Myös myöhemmin paikalle saapunut Sanna Tähkämaa sai kultaisen merkin sekä pois tilaisuudesta jäänyt Markku Ilus .

16 Kaarinan kaupunginvaltuutettua saivat tilaisuudessa hopeisen ansiomerkin, joka taas myönnetään 20 vuodesta kunnan palveluksessa. Hopeisen ansiomerkin saajia olivat Kari Friman , Åsa Gustafsson , Irja Gustafsson , Jukka Haroma , Jukka Helttula , Kimmo Hollmén , Jere Järvinen , Esko Koivisto , Tapani Mellanen , Riitta Nissilä , Mari Saario , Aimo Sillanpää , Keijo Tapper , Jari Tulonen sekä Marjukka Viljanen . Timo Kirjonen , Tapani Mellanen sekä Tiina Tuomarila saivat myös hopeiset ansiomerkit, mutta eivät olleet paikan päällä tilaisuudessa.

Palkitut saivat myös ruusut, aplodeja sekä kakkukahvit ansiomerkkien jaon jälkeen.

Suomen Kuntaliiton myöntämät ansiomerkit jaetaan kiitoksena ja muistamisena 10, 20, 30 tai 40 vuoden toiminnasta kunnan palveluksessa tai kunnan luottamustehtävissä.

Täydet luottamuselinkaudet pyöristetään seuraavaan kymmeneen, eli esimerkiksi seitsemän neljän vuoden valtuustokautta (28 vuotta) oikeuttaa 30 vuoden kultaiseen ansiomerkkiin.

Suomen Kuntaliitto on kuntasektorin edunvalvoja sekä asiantuntija- ja tietopalvelujen tarjoaja. Kuntaliiton jäseniä ovat Suomen kunnat ja kaupungit.