Kaarinassa ei kärähtänyt kukaan liikenneraittiuspäivänä

0

Lounais-Suomen poliisi valvoi maanantaina tehostetusti rattijuopumuksia osana valtakunnallista liikenneraittiuspäivää. Poliisi järjesti päivän aikana useita puhallusratsioita ympäri Lounais-Suomea.

Kaarinassa poliisipartiot valvoivat liikennettä ainakin Littoistentiellä, jossa puhallutusten lisäksi tarkkailtiin nopeuksia ja STOP-merkin noudattamista. Katri Tammio poliisin viestinnästä kertoo, ettei Kaarinassa tavattu päivän aikana päihtyneitä kuljettajia. Sen sijaan poliisi joutui kirjoittamaan muutamia sakkoja ylinopeuksista ja pysähtymättä jättämisistä. Myös Pyhän Katariinan tiellä kirjoitettiin sakko ylinopeudesta.

Lounais-Suomen poliisi tavoitti viime vuonna liikenteestä kaikkiaan noin 2 200 rattijuoppoa eli vuoden jokaisena päivänä poliisin haaviin jäi keskimäärin kuusi rattijuoppoa. Näistä törkeitä rattijuopumuksia oli noin 800. Noin joka neljäs poliisin tavoittamista päihtyneistä kuljettajista oli alle 25-vuotias.

Huumerattijuoppojen osuus rattijuopumuksista on lisääntynyt viime vuosina. Viime vuonna miltei puolet Lounais-Suomen poliisin tietoon tulleista rattijuopumuksista johtui huumeiden tai huumaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta.

Rattijuopumus on yksi keskeisimmistä liikenneturvallisuuden uhista. Päihtyneet kuljettajat aiheuttavat jopa kolmanneksen kaikista kuolemaan johtavista liikenneonnettomuuksista.

Liikenneraittiuspäivää vietettiin tänä vuonna 11. kertaa. Varsinais-Suomesta vuonna 2012 alkaneen teemapäivän tavoitteena on, ettei liikenteestä tavattaisi yhtäkään päihtyneenä ajavaa kuljettajaa. Tavoite ei ole vielä koskaan toteutunut, vaan jokaisena liikenneraittiuspäivänä tien päältä on tavoitettu päihtyneitä kuljettajia.