Kahdeksasluokkalaiset tetissä: ”Ei mitään ihmeellistä ole tehty – on siivottu ja leimailtu papereita”

0
Ruoto on Suomen suurin metsästys- ja kalastusliike, joka on perustettu vuonna 2012. Ruodolla on myymälöitä myös Tuusulassa ja Tampereella. Kaarinaan se avasi liikkeensä vasta tämän vuoden helmikuussa. Kaarinan myymälä on kaupan nettisivujen mukaan suurin heidän kolmesta myymälästään.

Kaarinan yläkouluissa ja joissain Turun yläkouluissa kahdeksasluokkalaiset pääsivät viime viikolla ensimmäistä kertaa TET-harjoitteluun (TyöElämään Tutustumiseen). Suurin osa tettiläisiä on kaupan alalla.

Turun Keskusautohallissa tetissä ollut Atte Ristolainen vastaa kysymykseen, mitä kaikkea on tullut tehtyä:

– Ei mitään ihmeellistä, ollaan viety renkaita asiakkaille ja leimailtu eri papereita, Ristolainen vastaa.

Piikkiöläinen Sisu Kaleva on ollut työhön tutustumassa upouudessa metsästys- ja kalastusmyymälässä Ruoto Mega Storessa Kaarinan Krossikeskuksessa.

– Täällä on ollut mukavaa, ei valittamista. Lastien purkua, siivousta, imuroimista ja tavaroiden hinnoittelua on joutunut harrastamaan, että ei sen kummempaa.

Myös Kaarinan Krossikeskuksessa sijaitsevassa Rustassa on ollut tettiläisiä. Jesper ja Eelis, jotka eivät halunneet sukunimeään julkisuuteen, kertovat, mitä on jouduttu tekemään:

– Ihan normaalia mitä ajateltiinkin, että hyllytyspuuhia ja sen sellaista. Puutarhapuolellakin on tullut käytyä. Ihan mukavaa on ollut.

Kauppoihin on varmasti ollut suuri kysyntä, sillä niistä on kaikkein helpoin aloittaa työhön tutustuminen. Suurin osa suomalaisnuorista on myöhemmin myös kesätöissä kaupan alalla.

Pojat pääsevät vielä ainakin kaksi kertaa TET-harjoitteluun, sillä yhdeksännellä luokalla on vielä kaksi TET-kertaa: syys- ja kevätlukukaudella molemmissa yksi.