Kahvila, jossa kaikki on ilmaista

0
5-vuotias Anni tuli kesäkahvilaan äitinsä ja pikkuveljensä Aapon kanssa. Kuvassa myös 4-vuotias Liisa, hänen mummunsa Maarit Kauhava sekä kesäkahvilan työntekijä Iida Laine.

Papinholmassa sijaitseva Leppäkertun kesäkahvila avautui viime viikolla ja on auki vielä perjantaihin saakka. Kesäkahvilassa järjestetään erilaista ohjelmaa kello 9-12 välisenä aikana. Tarjolla on joka päivä myös maksuton lounas ja kahvia.

– Tämä on kahvila lainausmerkeissä, Kaarinan seurakunnan työntekijä Jaana Engströ m nauraa.

Papinholmalla on hänen mukaansa pitkät perinteet kaarinalaisten kesänviettopaikkana. Aikoinaan Papinholma oli auki koko kesän ja kaupunkilaiset tulivat sinne saunomaan ja uimaan. Tämä on kuudes kesä, kun Kaarinan seurakunta pitää Papinholman tiloissa kesäkahvilaa. Tavallisesti kesäkahvila on ollut auki juhannusviikolle saakka, mutta rippileirien takia kahvila on tänä kesänä auki vain kaksi viikkoa.

Kesäkahvilassa käy Engströmin mukaan erityisesti lapsiperheitä, mutta myös iäkkäämpiä ihmisiä.

– Yleensä kävijämäärä kasvaa loppua kohti. Kahvilan ensimmäisenä aukiolopäivänä täällä oli neljä perhettä. Seuraavana päivänä kävijöitä oli jo parikymmentä. Täällä on joka vuosi aivan ihana tunnelma! Papinholma on vähän kuin kaikkien kaarinalaisten kesämökki, Engström kuvailee.

5-vuotias Anni (kuvassa etualalla) tuli kesäkahvilaan äitinsä ja 2-vuotiaan pikkuveljensä Aapon kanssa. Leikkien lomassa hän pääsi askartelemaan syötävän kortin. Koristeet on tehty nimittäin värjätyistä maissinaksuista.

Kuvassa on myös 4-vuotias Liisa ja hänen mummunsa Maarit Kauhava sekä kesäkahvilan työntekijä Iida Laine .